Ukoliko vas zanima što se sve krije u životu slavnih osoba, kako iza tako i ispred objektiva, onda su vjerojatno upravo memoari vaše omiljeno štivo za čitanje.

Ove jeseni brojne slavne osobe su objavile svoje memoare te nam ponudile uvid u svoj život i odrastanje usmjereno u potrazi za slavom. Drew Barrymore, Emily Ratajkowski, Will Smith, Dave Grohl… samo su neka od dobro poznatih imena koja su objavile autobiografske knjige, u kojima otkrivaju brojne dijelove svog života.

U nastavku pronađite naše preporuke, a navedeni naslovi možda vas i inspiriraju kao poklon nekome od fanova.

Drew Barrymore: Rebel Homemaker – Food, Family, Life

U svojoj prvoj lifestyle knjizi i kuharici, slavna glumica Drew Barrymore, uvodi nas u svoj autentičan način kuhanja, življenja te pronalaska sreće u vlastitom domu. Uz trideset i šest recepata, u knjizi dijeli i fotografije te osobne eseje o tome kako je naučila kuhati i slaviti život za kuhinjskim stolom.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Drew Barrymore (@drewbarrymore)

Emily Ratajkowski: My Body

Hvaljena manekenka i glumica Emily Ratajkowski zakoračila je i u svijet spisateljstva te objavila svoju prvu knjigu “My Body”.knjigu “My Body”. Svjetsku slavu stekla je već s 21 godinom, a mnogi je prepoznaju i kao glavu aktericu spotova “Blurred Lines” Robina Thickea i “Love Somebody” skupine Maroon 5, čime je izazvala i pohvale i bijes provokativnim prikazom svog tijela. Priče koje donosi u ovoj knjizi prikazuju trenutke iz njenog života te istražuju kulturnu fetišizaciju djevojaka i ženske ljepote, njezinu opsjednutost ženskom seksualnošću i prezir prema njoj, perverznu dinamiku modne i filmske industrije te sivu zonu između pristanka i zlostavljanja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Emily Ratajkowski (@emrata)

Will Smith: Will

Prvo je bio Princ iz Bel Aira, zatim je osvojio Hollywood, a danas je jedna od vodećih svjetskih zvijezda. U suradnji s koautorom Markom Mansonom, Will Smith nam donosi svoju životu priču u obliku memoara jednostavnog naslova “Will” te nas vodi u svijet industrije zabave, pristiscima koje nosi te samospoznaji kroz vlastite emocije. Knjiga je odmah po objavi postala New York Times bestseller, a Oprah Winfrey ju je opisala kao najbolji memoar koji je ikada pročitala.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Will Smith (@willsmith)

Dave Grohl: The Storyteller – Tales of Life and Music

Prije nego je postao jedan od vodećih rock glazbenika današnjice, Dave Grohl je bio ‘klinac iz Springfielda koji je hodao kroz život ostvarajući najluđe snove koje je imao kao mladi glazbenik’. Nekada bubnjar grunge skupine Nirvana, a danas frontmen Foo Fightersa, Grohl je svoje vrijeme u ovom pandemijskom periodu usmjerio isprva ka pisanju bloga, a zatim i stvaranju ovog memoara koji će brojnim fanovima diljem svijeta dati uvid u životnu priču ove rock ikone.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dave Grohl (@davestruestories)

Jamie Foxx: Act Like You Got Some Sense – And Other Things My Daughters Taught Me

Iako je nagrađen Oscarom za uloge u filmovima “Ray” i “Collateral”, američki glumac Jamie Foxx u svom memoaru, napisanom s Nickom Chilesom, ističe kako je najponosniji na ulogu oca svojim dvjema kćerima te nam donosi priču o tome kako ga je svaka faza njegova života dovela do roditeljskog putovanja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Jamie Foxx (@iamjamiefoxx)

Stanley Tucci: Taste – My Life Through Food

Osim što je nagrađivani glumac, Stanley Tucci je i veliki ljubitelj hrane, a upravo kroz tu temu nas uvodi u svoj život u nedavno objavljenom memoru “Taste”. Tucci je odrastao u talijansko-američkoj obitelji koja je svaku noć provodila za kuhinjskim stolom; čaroliju tih jela već je podijelio u “The Tucci Cookbook” i “The Tucci Table”, a sada nas vodi korak dalje, u uvjerljive životne priče koje stoje iza tih recepata.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Stanley Tucci (@stanleytucci)

Billy Porter: Unprotected – A Memoir

Prije pozornice Broadwaya te pojavljivanja u hit-seriji “Pose”, nagrađivani američki glumac Billy Porter je bio autsajder koji je odrastao u Pittsburghu. U svom debitantskom memoaru donosi nam svoju životnu priču o odrastanju crnaca i homoseksualaca u SAD-u te nam otkriva što se sve krije iza njegove odlučnosti koja ga je dovela do pozicije gdje je danas.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Billy Porter (@theebillyporter)

Fotografija: Instagram