Ove nedjelje uvečer u Los Angelesu je održana svečana ceremonija dodjele BET Awards – godišnje nagrade kojom se slavi i odaje počast afroameričkoj kulturi u glazbi, glumi, sportu i preostalim područjima zabave i umjetnosti.

Čitava večer bila je u znaku glavne teme “Year of the Black Woman”, a voditeljsku ulogu preuzela je glumica Taraji P. Henson. Za razliku od prošle godine, show se održao u live formatu, uz prisutnost (procijepljene) publike te tradicionalnog crvenog tepiha.

Cardi B & Migos

Ovogodišnju dodjelu s ukupno sedam nominacija predvodili su DaBaby i Megan Thee Stallion, a upravo je ona najveća pobjednica showa, s ukupno četiri nagrade. Popularna američka reperica i autorica, nagrađena je u vodećim kategorijama Best Female Hip Hop Artist i Viewer’s Choice Award (“Savage (Remix)” ft. Beyoncé), a njena suradnja s Cardi B u pjesmi “WAP” donijela joj je i nagrade u kategorijama Best Collaboration i Video Of The Year.

Uz Megan Thee Stallion i Cardi B., koja je tijekom showa otkrila i svoju drugu trudnoću, u ključnim glazbenim kategorijama nagrađeni su i Jazmine Sullivan (za album “Heaux Tales” u kategoriji Album of the Year), H.E.R. (Best female R&B / pop artist), Chris Brown (Best male R&B / pop artist), Lil Baby (Best male hip hop artist), Giveon (Best new artist) te Silk Sonic (Best Group).

Također, reperici, pjevačici i glumici Queen Latifah uručeno je i posebno priznanje Lifetime Achievement Award, a tijekom dodjele nagrade na pozornici joj se pridružio i njen otac, dok je ona u ruci držala fotografiju svoje majke, preminule 2018. godine.

Queen Latifah

U kategoriji filma, pobjede su odnijeli Andra Day (Best actress), Chadwick Boseman (Best actor) te film “Judas and the Black Messiah” (Best movie).

Listu svih nagrađenih te isječke s dodjele pronađite na službenoj Facebook stranici BET Awards.

Foto: Bennett Raglin/Getty Images