Na 341. metru nadmorske visine smjestio se Mađerkin breg s kojeg se pruža jedan od najljepših pogleda u kontinentalnoj Hrvatskoj, a nedavno otvoreni vidikovac posebna je atrakcija na njemu

Zahvaljujući projektu CycleSeeing Attractour – CSA, vrijednom 1.463.966,46 eura, Međimurje je nedavno dobilo novi turistički sadržaj koji će vas nesumnjivo uvjeriti da napravite jedan jednodnevni izlet koji će vam pružiti pravu uživanciju u zelenilu.

Visine 28 metara i izgrađen od održivih materijala, točnije, ameliranog drveta u zanimljivom zvjezdanom tlocrtu s metalnim perforiranim stepenicama te zaista izgleda kao ponosni toranj kojem je priroda u prvome planu. S vidikovca puca pogled na čak četiri države, Austriju, Mađarsku, Slovačku i Sloveniju. U sklopu ovog impresivnog projekta nalazi se i Biciklističko informativni centar, koji je uređen kao multifunkcionalni prostor i zamišljen za prezentacije, radionice i izložbe.

Izvana je BIC prilagođen cikloturistima interaktivnim informacijskim ekranom osjetljivim na dodir, punjačem za e-bike, informacijama o biciklističkim rutama, samoposlužnom stanicom za bicikle, stalkom za bicikle i odmorištem za bicikliste s klupama. Veliki su planovi i za nastavak razvoja ove turističke atrakcije, a jedna od ideja je zip-line s Mađerkinog brega do Robadja. U planu je i kafić, kao i goričko sviralo.

Ako vas vesele prirodne ljepote, nikako nemojte propustiti opustiti se u zelenilo koji nudi sjeverna Hrvatska. A ako ste još k tome i biciklist – pa, ne znamo što čekate, osim prvog sunčanog dana!