Nova kolekcija „UNRESTRICTED“ dizajnera Mate Pirije donosi još jednu igru kombinacije muških i ženskih krojeva, otvarajući dizajnerovu priču uniseks mode

U prethodnim kolekcijama, Pirija se fokusirao na minimalističke crne i bijele kreacije, a sada stapa akromatske boje u jedan odjevni predmet. Ovo je još jedna kolekcija u kojoj se dizajner poigrava detaljima, kombinacijom materijala i konstrukcijskim odmicanjem od klasičnih krojeva. S vizijom i uvjerenjem da moda ne poznaje ni spol ni rod, Pirija kroji priču u kojoj će se svaka osoba osjećati ugodno, a među takvim komadima se posebno ističu hlače blagog trapez kroja koje su sedamdesetih godina predstavljale osnovni muški predmet, dok ih danas najčešće nose žene.

Mate Pirjia Mate Pirjia Mate Pirjia Mate Pirjia Mate Pirjia

Dizajner u svakoj kolekciji, a tako i sada, nastoji kombinirati isključivo prirodne materijale među kojima dominiraju vuna, kašmir i štavljena goveđa koža. Crno-bijeli komadi iz ove kolekcije stvoreni su da budu odličan odabir za svakodnevno nošenje, ali i za svečane prilike. Pirija je obogatio efektne komade svojim prvim modnim dodatkom, crnom maramom, a vrhunac kolekcije čini statement kaput od goveđe kože koji zahtijeva dugotrajan proces izrade te je svaki unikatan i satkan na zahtjev.

Mate Pirjia  Mate Pirjia Mate Pirjia

Na njega se nastavljaju bluze s konstrukcijskim pomakom i džemper koji imitira prisutan životinjski uzorak.Unrestricted je još jedan odmak od fast fashion industrije i podsjetnik na to da je moda ne smije biti rezultat tvorničkih postavki, već umjetnost, stvorena iz osobne vizije za individue.

Mate Pirjia Mate Pirjia Mate Pirjia Mate Pirjia

Photo – Karla Jurić i Ive Trojanović 

(925STUDIO)

Model – Eugen Renko 

Styling – Marijana Cigić

Set assistent – Antea Bekafigo