Karakteristični Marimekko printovi zasigurno su jedni od najprepoznatljivijih u modnom svijetu. Nova kolekcija izgleda u najmanju ruku primamljivo

S tradicijom od 1951. godine, floralni, karirani i prugasti uzorci smjelih boja ostali su zaštitni znak finske dizajnerske kuće Marimekko – a kolekcija proljeće/ljeto 2022. prikazana na ovogodišnjem Copenhagen Fashion Weeku ovom bogatom artističkom nasljeđu dodaje botaničke forme inspirirane prirodom.

Otkad je dizajnerica Maija Isola 1964. godine kreirala ikonski “Unikko” uzorak na cvijet maka, Marimekko je postao sinonim za finski dizajn odjeće i modnih dodataka te kasnije, home decora – što ga je učinilo globalno poznatim i brezvemenim lifestyle brendom. Tijekom godina, njihovi dizajneri kreirali su oko 3.500 različitih bezvremenskih printova u različitim imaginativnim paletama vibrantnih boja koje pršte optimizmom i utjelovljuju duh vremena sukladno originalnom konceptu kreatorice brenda, Armi Ratie. 

Bezbrižno slavljenje individualnosti vidljivo je i u liniji za proljeće/ljeto 2022. – debitantskoj ljetnoj kolekciji kreativne direktorice Rebekke Bay koja je glavnu inspiraciju pronašla u repetitivnosti prisutnoj u prirodnim oblicima odnosno “ljepoti koju nalazimo u savršenim nesavršenostima”.

U nastavku donosimo lookove iz kolekcije – a cijelu, vrlo intimnu reviju uz predivni soundtrack Erika Satiea “Gnossienne no. 1” u izvedbi Julie Hvidtved, možete pogledati na web stranici brenda Marimekko.

Foto: Marimekko