Dobro je poznata činjenica da obala Lijepe Naše obiluje nestvarno lijepim plažama. Naravno, neke od njih poprilično su razvikane, a samim time i napučene, stoga ovaj put donosimo mini vodič kroz poznate, ali ipak manje popularne plaže koje će vas oduševiti svojom ljepotom!

Sutmiholjska / Mljet

Mljet je jedan od onih otoka u koji ćete se nepovratno zaljubiti, a sve zato što pruža ljepotu netaknute prirode i maksimalno uživanje u trenutku. Na Mljetu ima puno plaža, ali sada ćemo izdvojiti plažu Sutmiholjska, koja se nalazi u blizini Babinog Polja, a koja je karakteristična po netaknutom okolišu, kristalno čistome moru i čarobnom pogledu na pučinu. Isto tako, plaža je manja i može se uloviti hlad. Stoga, nanese li vas put na Mljet, nemojte ju zaobići.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Ayreen Nara (@ayreen_nara)

Kašjun / Šolta

U mjestu Rogač nalazi se jedna od najljepših uvala na otoku Šolti. Naime, uvala Kašjun također je manja, a smještena je gotovo pa u šumi jer se drveće nalazi neposredno kraj plaže. To je idealno volite li hlad i planirate cijeli dan provesti na moru uživajući u miru i zvukovima zrikavaca.

Nugal / Makarska

Makarska rivijera poznata je po divnim plažama, a plaža Nugal osvaja na prvi pogled. No do plaže nije najjednostavnije doći i upravo je zato gužva manja nego što biste očekivali budući da se se plaža nekoliko godina zaredom nalazi na listama najljepših po izboru prestižnih svjetskih časopisa.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marko Andrijasevic (@m.andrijasevic)

Krivica / Veli Lošinj

Plaža Krivica na Velom Lošinju vrlo je neobičnog oblika, a da biste došli do nje – trebate uložiti nešto više truda, no jednom kada dođete, sve pada u zaborav od ljepote. Okružena stijenama i netaknutom prirodom, ova plaža pravi je skriveni biser gdje ćete dobro odmoriti dušu i tijelo.

Divna / Pelješac

Ova plaža djeluje poput kakve egzotične plaže u dalekim zemljama, ali ne, nalazi se na Pelješcu. Tirkizno more, zeleni pejzaž i pogled na pučinu ovu plažu čine predivnom i posebnom, a moguće je pronaći hlad te se osamiti od ostatka kupača i maksimalno opustiti!

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Dubrovnik Riviera (@dubrovnikriviera)

Foto: Instagram, Unsplash