Dizajnerica nakita Maja Miletić u sebi nosi iznimnu pedantnost i fascinaciju nakitom i isto primjenjuje u svojoj izradi. Sada nam donosi svoju novu kolekciju koja je nekako uspjela biti još privlačnija od prethodne

Mammii Jewellery nakit dominantan je i osebujan. Baš kao jedno pravo malo umjetničko djelo, svaki ima priču o nastanku te točan razlog zašto izgleda onako kako izgleda. Sada je tu najnovija kolekcija KTHS, a materijali korišteni u ovoj kolekciji su srebro, pikule, školjke, svila, biseri i poludrago kamenje. Sve o inspiraciji iza nje, iz pera dizajnerice Maje Miletić, donosimo u nastavku.

Mammii Nakit_Maja Miletić Mammii Nakit_Maja Miletić Mammii Nakit_Maja Miletić

“Dok nastaju namjerni i pročišćeni modeli koji u što manje poteza nastoje ispričati dublju priču, u pozadini se roje one neurednije, životne priče. Potreba je to poznata ljudima otkad je svijeta i vijeka – simbolima sistematizirati unutarnji svijet, objasniti sebe i druge na razumljiv način. Know thyself, grčki aforizam, prvi je od tri maksime iz Apolonovog hrama u Delfima, po nekim izvorima pripisan proročici Pitiji iz 8. stoljeća prije Krista.”

Mammii Nakit_Maja Miletić  Mammii Nakit_Maja MiletićMammii Nakit_Maja Miletić

“Trenutak urezan u filmsku povijest je kad u Matrixu Neo dođe kod Oracle i iznad njega na vratima piše ta fraza. Uvijek je aktualna jer se uvijek mijenjamo. Ne upoznamo se jednom u životu nego jako puno puta, ako imamo sreće. Izolirani se ne možemo upoznati, tražeći savršene, pročišćene uvjete, savršen trenutak i prostor. Oni ne postoje. Život je neuredan.”

Mammii Nakit_Maja Miletić

“Fini, minimalistički, polirani, sjajni, prozirni predmeti su nastojanje, želja, ljubav prema čistoći i ljepoti. Ali način na koji oni nastaju, dnevni život, obitelj ili onaj dijamant u zemlji koji se stvara pod pritiskom, ti procesi nisu uredni. I to je u redu. Kontrast, Yin Yang, djetinjstvo, čistoća, red, nered… To je sve tu negdje, izmjenjuju se u pravilnom ili nepravilnom ritmu.” 

 

Slike potpisuje 925studio a modeli su Mak, Moris i Maja, “onakvi kakvi jesu u stvarnom životu”, kaže dizajnerica.