”Što danas za ručak?” – najdosadnije pitanje koje vas čeka baš svakog jutra! Samo onaj tko smišlja svaki dan zna koliko je ponekad teže smisliti, nego učiniti. Mamin ručak je gastroblog i riznica ideja čiji je cilj svaki dan odgovoriti na ovo pitanje te ponuditi brza, konkretna i povoljna rješenja za cijelu obitelj

Recepti maminog ručka su jednostavna jela s lako dostupnim namirnicama koje možete pronaći u svakom supermarketu, jer je cilj Zrinke Janković, mame iza Maminog ručka,  bio da za jedan ručak ne morate obići tri trgovine kako biste kupili  potrebne namirnice. Bit maminog ručka je upravo ušteda vremena i novca, koja se postiže dobrom organizacijom i planiranjem jelovnika.

Od izbirljivca do pomoćnika u kuhinji

“Blog je nastao je u suradnji s mojim sinovima: Duje (8), Luka (6), Karlo (2), koji su moja vječna inspiracija i najiskreniji kritičari. Nisam imala tu sreću da mi djeca jedu sve bez prigovora, negodovanja i bezbroj pitanja. Svi su u nekoj životnoj fazi bili veliki izbirljivci. Danas jedu gotovo sve.” kaže mama iza profila, Zrinka Janković. 

mamim rucak_zrina jankovic

“No nisu preko noći, niti na prvi pogled zavoljeli brokulu, poriluk, leću, slanutak, godine truda su iza nas i želim svoju priču, savjete i recepte podijeliti s drugim mamama, jer vjerujem da se mnogo mama prepoznaje u tom problemu. Svakoj je mami bila ona novopečena mama, mama na porodiljnom, zaposlena mama najvažnije da su joj djeca zdrava, a zdravlje dijeta je uveliko povezano s onim što i kako jedemo.” Dodaje i kako smo poznati po crnim brojkama kada je pretilost djece u pitanju. Rješenje ovog problema vidi upravo u – maminom ručku, kuhanim i uravnoteženim obrocima za djecu.  

Kuhanje kao prioritet 

Kaže kako joj je želja da obitelj ne odustane ne odustane od kuhanog ručka  zato je za većinu recepata potrebno 30-45 minuta pripreme. “Možda će zvučati kako izlizana fraza – ali organizacija je pola posla. Organizacija je pola ručka! Mame su rastrgane od obveza i ručak je samo jedna mala karika u cijelom danu. Savjetima za bolju organizaciju želim pomoći mamama kako organizirati kuhinju, vrijeme i novčanik.

Nas se dojmila i interaktivnost stranice pa možete križati namirnice koje nemate, recepti su jako intuitivni i informativni te je uz ovaj blog, kuhanje, zaista mnogo jednostavnije!

Pratite je na web-stranici, Facebooku i/ili Instragramu