Naša rubrika Modni/Crush već je ugostila razne kreativke koje nas svojim karijerama, ali i odjevnim izborima inspiriraju. Jedna od njih je i Maja Mitrović, mlada Beograđanka koja se ne libi riskirati spajanjem raznih, naizgled nespojivih stilova, ali ni nakitom koji je sastavni dio svakog njenog outfita.  

Maja Mitrović je freelance modni dizajner, kreator sadržaja, influencer, ali i velika zaljubljenica u modu. Uvijek ju možemo vidjeti u trendi kombinacijama, a njen profil je naše redovno odredište kada želimo dobiti inspiraciju što da obučemo ili kako da iskombiniramo neki odjevni komad. Njen utjecaj se vidi i po tome da je čak dva puta nominirana od strane naših dosadašnjih gošća kao ultimativna inspiracija.

Stoga, vrijeme je da malo bolje upoznamo djevojku koja se krije iza Instagram profila @who.is.mm i saznamo odakle ova kreativna individualka crpi inspiraciju, ali i za kojim to odjevnim komadima uvijek poseže. 

Tko je ukratko Maja?   

U srcu sam tvrdoglavi perfekcionista koji ne odustaje lako, pogotovo kada se radi o ostvarivanju svojih ciljeva. Moja ljubav prema umetnosti, posebno prema modnom dizajnu i kreativnom stvaralaštvu pokreće me da neprestano istražujem nove načine samoizražavanja, težeći uvek ka originalnosti – kako u svojim projektima tako i u životu. 

Kako bi opisala svoj stil?

Ako bih uopšte mogla da ga opišem rekla bih da je moj stil ‘miks & match’ dve krajnosti: eclectic, messy, bizzarre meets minimal, classic & timeless. 

Kada si otkrila ljubav prema modi?   

Oduvek sam osećala jak drive prema modi i modnoj sceni i uživala u tome da kreiram nove odevne kombinacije.  

Najdraži odjevni komad u ormaru?    

Trenutno je to moja nova ‘Rhude’ oversized plava bomber jakna.  

Tko su ti modne inspiracije?   

Par osoba čiji stil pratim i sa kojim mogu da se povežem su: Sofia Coelho, Livia Nunes, Anna Winck, Elsa Hosk, Hailey Bieber i Gilda Ambrosio. 

Bez kojeg komada ne bi mogla zamisliti svoj look?    

Oversized anything. Najčešće pantalone (džeparice ili jeans) ili neka strava jakna (kožna ili bomber). 

Estetika kojeg dizajnera ti je najprivlačnija?

S obzirom na to da danas retko koji modni brend ima samo jednu osobu kao dizajnera, već se radi o celom kreativnom timu koji stoji iza kolekcije, želim da istaknem da mi se dopada estetika brendova poput MiuMiu, Rhude, Diesel, The Attico i Le4v4el. 

Koji trend ti se nikako ne sviđa?

Definitivno Bleached Brows! Iako pokušavam razumeti razlog zašto bi neko to učinio sebi, još uvek mi nije jasno. 

Postoji li nešto što ne bi nikada obukla?

Kada pomislim na neki komad koji na prvu nije po mom ukusu, umesto da ga jednostavno odbacim, izazovem sebe da ga uklopim na nekonvencionalan način i stvorim jedinstveni outfit koji odražava moj lični stil i estetiku. 

Kojim se pravilima vodiš pri kombiniranju komada, imaš li savjet kako uvijek složiti super outfit?  

Moje jedino pravilo je da nema pravila. Volim da se igram sa modom i eksperimentišem sa kombinovanjem različitih stilova. Najčešće kombinujem oversized stvari uz uske i kratke topove, i ne stidim se da se slojevito obučem. Po meni je layering ključan za zanimljiv i opušten izgled. A kada na to dodate neki dobar asesoar spremni ste za svaku priliku. Ali bitno je da ne zaboravite – šta god da obučete, samopouzdanje vam je pola outfita. 

Koje osnovne komade preporučuješ kod izgradnje jednostavnijeg, održivog ormara, odnosno koji su must-have komadi u capsule garderobi?

U eri brze mode, čini se ključnim usredotočit se na održive modne brendove i praksu slow-fashion-a. Kao dizajneri, možemo doprineti promeni tako što ćemo stvarati brendove koji promovišu kvalitet, multipraktičnost i trajnost, umesto fokusa na trenutne prolazne trendove i što niže cene. Zbog toga preporučujem da se investira u odevne komade poput klasičnih low waist baloon farmerki ili jakne i mantila, koje su jednostavne za kombinovanje i izdržljive, kao i u torbe koje će trajati godinama a vremenom dobivaju na vrednosti. Na taj način, možemo doprineti promociji održivog načina života i podržati brendove koji su usredotočeni na kvalitet i dugotrajnost. 

Koga bi s domaće scene nominirala za naš sljedeći modni crush?    

My ultimate girl style crushes: @lunavalas @dorica505 @kilibarda.t