Nakon A Star is Born Bradley Cooper se opet uhvatio režije i glume! Film o skladatelju Leonardu Bernsteinu režira upravo Bradley Cooper i glumi glavnu ulogu, a uz njega ćemo gledati  i Carey Mulligan

Tijekom svibnja 2022. je započela produkcija filma Maestro s odličnim postavom i za pretpostaviti je da ga možemo očekivati na streaming servisu tijekom sljedeće godine. Leonard Bernstein bio je američki skladatelj, pijanist, dirigent i glazbeni teoretičar. Dirigirao je gotovo svim velikim američkim orkestrima, a od 1958. do 1969. bio je dirigent Njujorške filharmonije.

scena iz filma Maestro

Nastupao je i kao operni dirigent, te kao koncertni pijanist. Bernstein je skladao djela izrazito američkog značaja, protkana elementima jazza, posebice simfonije, koncerte, opere, balete, komornu i vokalnu glazbu, te nekoliko mjuzikla.

scena iz filma Maestro

Svjetsku slavu stekao je mjuziklima ” On The Town” iz 1944. i “Priča sa zapadne strane” iz 1957. godine, a oba su snimljena i u filmskoj verziji. Bernstein je komponirao i izvornu glazbu za filmove.

scena iz filma Maestro

Bit će zanimljivo pogledati transformaciju Bradleyja Coopera u jednog od najvećih imena američke glazbe!

 

Foto: Netflix