Danas se u 19 sati u Galeriji Vladimir Nazor otvara izložba pod nazivom Lunar: Recycle or Try. Autor je poznati street art umjetnik Slaven Kosanović Lunar, koji kroz nove radove na svoj karakterističan način progovara o rastućem problemu onečišćenja

Svi smo (koliko toliko) svjesni hiperproduktivnosti suvremenog potrošačkog društva. Plastika i ostali materijali koji sačinjavaju najveći dio otpadaka i besmislene ambalaže, na vidljiv, ali sada već gotovo nezaustavljiv način doprinose globalnom zagađenju. Domaći umjetnik Slaven Kosanović Lunar zato je kao platno za svoju novu izložbu svjesno odabrao ekološki prihvatljivu ambalažu koja uključuje odbačene tkanine, kantice od sprejeva, kartonske tanjure, kutije, omote i druge ostatke.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lunar YCP (@slavenlunar)

Umjetnička suradnja

Baš kao na svojim konvencionalnim radovima, muralima i slikama, autor i ovdje koristi svoj prepoznatljiv umjetnički stil koji se bazira na osebujnom koloritu i prepoznatljivim motivima. Ipak, u projekt su uključeni i domaći umjetnici poput Ive Kosanovića, Krešimira Budena, Marka Zetsa Prpića, Albe Miočev, Klasje Habjan, Danijela Žeželja, Pavla Tandare Postera, Andi Soto i Vladimira Tomića Moska koji su na svoj način intervenirali na reciklažu i tako proširili vidljivi umjetnički izričaj ove izložbe.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Lunar YCP (@slavenlunar)

Lunar je jedan od najprepoznatljivijih predstavnika rane zagrebačke graffiti-scene koji sada svoje radove predstavlja diljem svijeta, a ovu zanimljivu izložbu s njegovim potpisom možete posjetiti do kraja mjeseca na adresi Ilica 163a.

 

Foto: Ernest Mazarekić/ Instagram/