Ana Tevšić Nauković u kratkom je roku osvojila mnoge zaljubljenike u dizajn. Njezina mala kreativna oaza Love, Ana Studio postala je prepoznatljiva po tematski oslikanim izlozima, a unutra komadima koji imaju jedan cilj uljepšati one male svakodnevne trenutke i unijeti dozu lijepoga u svaki dijelić naše rutine

Razlika između tebe na početku karijere i sada?

Na početku karijere bila sam puno više nesigurna u sebe i svoje znanje, no s godinama sam nekako otkrila svoje “ja” i više ne lutam svojim mislima i ciljevima. Vrlo mi je jasna moja misija i vizija te radim na ostvarivanju toga svaki dan. 

Kako bi u pet riječi opisala svoj dizajn?

Minimalistički, kreativan, nepredvidljiv, jednostavan i ženstven. 

Najdraži komad koji si stvorila?

DeeDee podna lampa, projektirana za Dexter’s Laboratory kolekciju iz suradnje s Cartoon Networkom. S obzirom na to da sam doslovno odrasla na tom crtiću, ovo mi je bio stvarno poseban zadatak.

Kako bi opisala svoj tim?

Tim smo kolega Dario Dević i ja; moj prijatelj iz studentskih dana s kojim su suradnje krenule jednako jednostavno i intuitivno kao i naša prva druženja na fakultetu. Osim njega, svojim timom smatram i fotografkinju Mateju Vrčković te kolegicu Ivanu Bilić, koja je zaslužna za izvedbu svih proizvoda u studiju koji se ručno vežu, šivaju i kroje. 

Prešli ste ove godine i na odjeću. Otkud to?

Zapravo sam samo zakoračila u svijet ilustracija – koje su me odvele u izazov izrade nosivih uzoraka. Projekt La Onda nastao je upravo zato što sam htjela vidjeti svoj pattern design primijenjen na nosivim komadima. 

Rad u inozemstvu? U planu?

U sklopu zanimljivih suradnji i putovanja, poput moje dugogodišnje suradnje s butikom HAGA iz Pariza, apsolutno. U smislu rada i preseljenja, nikako. Ovdje sam doma. 🙂

“Savršen dan izgleda kao prividno miran (no zapravo sretno kaotičan) boravak na plaži uz kristalno plavo more ispod borove šume u društvu supruga, naše djece i čupavih pasa”

Koji su Vaši najdraži dizajnerski komadi?

Atollo staklena lampa iz 1977. je moj apsolutni dizajnerski favorit. Bezvremenska je i jednostavno savršena. 

A dizajneri(ce)?

Inače sam ljubitelj svega što su bračni par Charles i Ray Eames napravili za vrijeme svog nevjerojatno inspirativnog rada.

Glavni izvori inspiracije?

Rekla bih – svakodnevni život.

Misao vodilja pri uređivanju dućana?

Ono što uvijek želim postići kad presložim studio i ilustriram novi izlog: osjećaj topline i ugode, prostor u kojem se svi osjećaju kao doma.

Bestseller proizvodi?

Traveller prijenosna lampa (koja je dobitnik čak pet prestižnih dizajnerskih nagrada), VOIR stalak za nakit s ručnim ogledalom, MAMA majica te kolekcija kožnih ruksaka, novčanika i malih torba. 

Koliko imaš tetovaža i imaš li najdražu?

Više od 10, manje od 20. Bit će ih još, sigurna sam. Najdraže su mi zvijezde, cvijeće i voćke zbog posebnog značenja koje nose. 

Anine radove pratite na kreativnoj platformi All That’s New, koja okuplja sve njezine radove te prikazuje proces njihova nastajanja