Na sasvim poseban način predstavljena je muška Louis Vuitton kolekcija za jesen/zimu 2022. godine, a ujedno i posljednja prerano preminulog dizajnera Virgila Abloha koja je na ovaj način proslavila njegovih osam sezona u ovoj modnoj kući

Nakon spektakularne Virgil Was Here revije u Miamiju, predstavljena je još jedna, finalna koja slavi rad voljenog dizajnera. Teatralni performans u čast Virgila Abloha pod nazivom The 8th Field održan je u Parizu i bio je puno više od modne revije. Prije nego što su modeli preuzeli modnu pistu, svoj su dojmljivi nastup izveli gimnastičari i to uz pratnju orkestra.

louis vuitton

louis vuitton

Hommage velikom dizajnerskom imenu

Sama kolekcija je kroz karakterističan spoj streetweara i visoke mode donijela prepoznatljiv modni rukopis poznatog dizajnera koji je na čelu ove modne kuće bio od 2019. godine. Iako je sam Abloh bio poznat po inovacijama i kreativnosti, ova kolekcija nije donijela puno novoga, ali to joj nije bio niti cilj. Ona je napravljena kako bi stvorila osjećaj nostalgije i zahvalnosti za sve ono što je prerano preminuli dizajnerski genij ostavio iza sebe.

louis vuitton

louis vuitton

U reviji je sudjelovala čak i velika Naomi Campbell, a kolekciju su podržali brojni prijatelji i obožavatelji njegovog rada, od kojih je jedan i glazbenik Tyler, The Creator, koji je za reviju napravio i poseban soundtrack. Evo kako je to izgledalo!

Foto: Pascal Le Segretain/Francois Durand/Getty Images/YouTube