Samo nekoliko dana nakon njegove prerane smrti, modna kuća na čijem je kreativnom vrhu djelovao Virgil Abloh u Miamiju je održala emotivnu reviju koja je prikazala posljednju kolekciju na kojoj je radio

Modna zajednica još uvijek tuguje za ovim velikim dizajnerom koji je svojim djelovanjem u brendu Off-White i u Louisu Vuittonu redefinirao značenje streetweara u luskuznom kontekstu. Do samog kraja Virgil Abloh radio je na svojoj posljednjoj kolekciji za Louis Vuitton koja je bila najavljena za posljednji dan studenoga ove godine. I održana je, prema rasporedu i – prema želji preminulog dizajnera.

Spektakularna posljednja revija

Revija naslovljena „Virgil Was Here“ proslavila je veliko nasljeđe koje je iza sebe ostavio Abloh, a to su došla podržati i brojna velika imena iz njegove poslovne i privatne sfere. Kim Kardashian, Kanye West, Bella Hadid, Ricky Martin i DJ Khaled samo su neki od onih koji su sjeli u prve redove na ovoj reviji, a poneki prijatelji poput Kid Cudija ili Offseta proslavili su rad velikog dizajnera noseći njegove najnovije radove na pisti.

Posljednja kolekcija Virgila Abloha nastavila je njegov dosadašnji smjer, spajajući streetwear i visoku modu. Na ovoj reviji dominirale su vibrantne boje, jakne s monogramom, specifični krojevi odijela s remenom i hrabri uzorci. Na svoje mjesto na vrhu modne industrije Abloh je došao uz pomoć svog talenta, energije i inovativnih ideja, a ovom kolekcijom ponovno je, i zauvijek, to potvrdio.

Foto: Francois Durand/Getty Images