Ella Marija Lani Yelich-O’Connor, poznatija po umjetničkom imenu Lorde, prošlog je tjedna nakon četverogodišnje pauze izdala novi singl. I nije prošla nezapaženo.

No, više od samog singla koji nosi naziv Solar Power, novozelandska kantautorica hrvatsko-irskoga podrijetla, javnost je šokirala umjetničkom naslovnicom koja je u nekim zemljama cenzurirana. Lorde se na naslovnici pojavljuje u vrlo oskudnom donjem dijelu bikinija, na osunčanoj plaži u raskoraku, pri čemu je fokus fotografije na njezinom međunožju. U Kini, Japanu i Saudijskoj Arabiji su odlučili da će upravo taj fokus biti “malo više osvijetljen suncem” i naravno nisu jedini koji su proglasili naslovnicu Solar Power materijalom za vizualnu cenzuru.

Ako ništa drugo, Lorde je privukla puno medijske pažnje, a također najavila je i da stiže novi album do kraja 2021. Dobitnica Grammyja zadnji je album izdala 2017. pod imenom Melodrama, a s čak dva nova singla najavit će svježe glazbeno izdanje. Prvi u nizu, Solar Power prije koji dan dobio je i video spot koji nije tako šokantan kao naslovnica, a Lorde prilično samouvjereno izgleda sa svoje 24 godine. Uvjerite se sami.

Foto: Facebook Lorde