“When You See Yourself”, novi je album koji potpisuju Kings of Leon. To je osmi studijski album ovog Grammyjem nagrađivanog rock benda koji se može pohvaliti i multiplatinastim nakladama.

“When You See Yourself” (RCA Records/Menart), snimljen je u Nashvilleu, Blackbird Studios, a producirao ga je također Grammyjem nagrađivani Markus Dravs. Album je već dobio odlične kritike, a kritičare su među ostalim oduševili gitaristički rifovi. Izlazak albuma prati i novi spot “Stormy Weather”.

Jedna od posebnosti koja prati ovo izdanje je to da je Kings of Leon objavio album kao NFT, nezamjenjivi token “NFT Yourself”. Taj revolucionarni token će otključati posebne pogodnosti kao što su limitirane edicije vinila ili prvi red na budućim koncertima. Prihod od dvije ponude iz kolekcije ide u dobrotvorne svrhe, odnosno za “Live Nation’s Crew Nation Fund”. Kolekcija je nastala u suradnji s “Night After Night”, a dostupna je na platformi YellowHeart – prvoj društveno odgovornoj platformi za prodaju ulaznica i pioniru brzorastućeg trenda NFT-a koji osnažuju umjetnike da prodaju kolekcionarske proizvode izravno svojim obožavateljima.

*NFT, nezamjenjivi token je poseban kriptografski generirani token koji koristi blockchain tehnologiju za povezivanje s jedinstvenim digitalnim sredstvom koje se ne može replicirati.

Kings of Leon čine Caleb (gitara/vokal), Nathan (bubnjevi), Jared (bas) i Matthew Followill (gitara), a od 2003. su objavili sedam studijskih albuma – Youth & Young Manhood (2003), Aha Shake Heartbreak (2004), Because of the Times (2007), Only by the Night (2008), Come Around Sundown (2010), Mechanical Bull (2013), WALLS (2016).

Prodali su više od 20 milijuna albuma i gotovo 40 milijuna singlova diljem svijeta. Pet singlova na Billboardovih Hot 100, sedam studijskih albuma na Billboardovih Top 200, samo su neki od njihovih uspjeha. Njihov je rad među ostalim nagrađen s rasprodanim turnejama, ali i s osam nominacija za Grammy, tri nagrade Grammy, tri NME Awards, 2 Brit Awards i jednom Juno Awards.

Foto: PR