Srećom, tijekom ljeta gradske ulice postaju igralište boja! Crnu i sivu zamjenjuju jarke boje, traper i vatreni akcenti.

Ono što nosimo uvijek utječe na našu percepciju sebe i svijeta. Stil, tkanina, boja – sve je važno. Naš odnos sa svijetom u početku je vezan uz vizualnu percepciju, pa psihologija boja, htjeli mi to ili ne, igra značajnu ulogu u našem svijetu. Boje koje nas okružuju duboko utječu na naše psihičko i fizičko stanje. Stoga pažljivo birajte boje svoje odjeće.

Crvena

Boja samopouzdanja, avanture, optimizma, hrabrosti… Idealna je za smirenije, suzdržanije osobe jer ih tjera na kretanje. No, strastvene osobe s njim moraju biti oprezne kako ne bi ostavile dojam agresivnosti.

Crvena je odličan izbor kada idete na zabavu nakon napornog dana na poslu, ali nemate energije i raspoloženje vam je klimavo. Crveni kupaći kostimi izgledaju sjajno na plaži, a crvene torbice izvrstan su izbor za ljeto – akcenat je koji podiže outfite. Također, izvrstan izbor su crvene maxi haljine od laganih materijala, lepršave. Izgledaju elegantno i moćno.

Stradivarius

Plava

Za razliku od crvene, plava i njezine nijanse imaju veći utjecaj na intelektualnu nego na emocionalnu aktivnost. Potiču razmišljanje, pomažu, kako kažu, razbistriti um. Zato – plava je idealan izbor za poslovni outfit tijekom ljeta. Ove godine posebno je u fokusu nježno plava, mliječna borovnica, kojom treba zamijeniti tradicionalnu ljetnu tamnu nijansu. Ova elegantna nijansa izvrsna je u kombinaciji s cvjetnim uzorkom, a blejzerima daje dašak elegancije i opuštenosti. Posebno je trendi manikura u boji mliječne borovnice.

Chi Chi London

Zelena

Na druge prenosi emocije poput smirenosti, samopouzdanja i osjećaja ravnoteže. Zelena je boja prirode, prirodno je skladna. Nijanse zelene pomoći će unijeti svjež zrak u napetu atmosferu, unijeti sklad i red tamo gdje vlada kaos. Zato odaberite zelenu odjeću kada se sve raspada i ne ide po planu. A ako pitate modne stiliste, zelena odjeća pravi je izbor za ljeto. Majice kratkih rukava, suknje, ogrtači za plažu, manikure u neonskim nijansama… sve je dozvoljeno! Također, travnato zelena može biti izvrstan izbor za svečaniju i formalniju garderobu.

Mango

Narančasta

Sunčana boja, boja strasti, zabave, fizičke i emocionalne emancipacije. Začudo, u psihologiji je mnogo jače povezana sa seksualnošću nego crvena boja. Uglavnom zbog onoga što doživljavamo kao neozbiljnu boju, ležernu, slobodnu. Stoga – idealno za ljeto! Stilisti ga biraju za večeri u klubu, na zabavi na pijesku ili za prvi spoj. Haljine s izrezima, crop topovi, predimenzionirane torbice pravi su izbor za intenzivnu narančastu boju. Ove godine prava boja odjeće za ljeto je pastelno narančasta i posebno se preporučuje za monokromatske outfite.

Mango

Lavanda

Ovo je jedna od najkreativnijih boja i povezuje se s umjetničkim dušama, nježnim i mističnim osobama. Ljubičasta je također povezana s luksuzom. Stoga će, vjerujte mi, svaku ljetnu kombinaciju učiniti skupom. Ova boja odjeće je dobrodošla u svim oblicima i nosiva je u svim prilikama. Na primjer, kratke hlače boje lavande ili ljetne hlače lako je uskladiti s mnogim bojama.

Pinko

Pink

Ružičasta se percipira kao boja nježnosti i simpatije. Naglašava ženstvenost i krhkost onih koji ju izaberu. Međutim, puno ovisi o nijansi koju preferirate. Dakle, svijetlo ružičasta nijansa ima mekoću, toplinu, a vruća ružičasta, bliža fuksiji, naprotiv, izaziva strast i pokret. Zanimljiv učinak može se postići “razrjeđivanjem” strogih uredskih odijela s ružičastim dodacima. Dakle, ne izlazeći izvan okvira uredskog dress codea, svoj look možete ublažiti jednostavnim detaljima, zahvaljujući kojima ćete vrlo brzo osvojiti sugovornike.

Colourful Rebel

Foto: Zalando