Proteklu subotu navečer održan je koncert “One World: Together at Home”, globalni događaj u sklopu koje su svi izvođači, među kojima Paul McCartney, Celine Dion, Andrea Bocelli, Stevie Wonder, Elton John i drugi, nastupali iz svojih domova.

Ovaj izniman online event inicirala je Lady Gaga, koja je također nastupila, a sve kako bi pružili potporu i zahvalnost zdravstvenim radnicima u cijelom svijetu koji se neumorno bore protiv pandemije koronavirusa. Inicijativu su podržali pokret Global Citizen i Svjetska zdravstvena organizacija (WHO), a cijeli su događaj prenosili Amazon Prime Video, Facebook, Instagram, TuneIn, Twitch, Twitter i YouTube te velike televizijske kuće poput BBC-a, CBS-a, NBC-a i ABC-a. Tijekom osmosatnog glazbenog programa uživo nastupilo je preko stotinu svjetskih zvijezda, i to s udaljenih lokacija što je dalo ekskluzivitet cijelom događaju te potvrdilo kako nova vremena traže i prilagodbu. Ovog puta, u svrhu itekako pozitivnog cilja. U pauzama programa uključivale su se javljanjem i brojne slavne osobe s emotivnim porukama, a mogle su se čuti i priče te iskustva medicinskih sestara i liječnika.

 

Nastupila su neka od najvećih imena iz svijeta glazbe kao što su Taylor Swift, Paul McCartney, The Killers, Rolling Stones, Jennifer Lopez, Shawn Mendes, Bille Eilish, Sam Smith, Elton John, Andrea Bocelli, John Legend, Annie Lennox i mnogi drugi. Iako mahom vrhunski glazbenici, mlada glazbenica Lizzo privukla je najviše pažnje. Trostruka dobitnica nagrade Grammy izvela je emotivnu baladu “A Change Is Gonna Come”, koju u originalu izvodu veliki Sam Cook. Svi su ostali dirnuti njezinom izvedbom, a i Lady Gaga ju je tijekom prijenosa jako nahvalila, uz sve ostale komplimente koji su se podijelili društvenim mrežama.

 

Foto: Getty Images