“Tko zna, možda se družimo još vrlo kratko”, poručili su u jutrošnjoj emisiji voditelji 101-ice.

Ako ste jutros upalili radio i okrenuli na 101 MHz, mogli ste čuti glasove Ifke i Šamana u “Jutru bez cenzure”, koji su reagirali na sve češće glasine da ovaj legendarni radio uskoro prestaje s emitiranjem.

Prema navodima voditelja, riječ je o tome da je Agencija za elektroničke medije poništila Obavijest o o namjeri davanja koncesija za obavljanje djelatnosti pružanja medijskih usluga radija od 1. travnja na području Grada Zagreba i Zagrebačke županije, a Stojedinica nije zadovoljila formalne uvjete koji se tiču financiranja radija. Zbog toga se od sljedećeg tjedna u eteru Stojedinice možda čuje samo šum, kako naglašavaju voditelji.

Stojedinica je već skoro izgubila koncesiju, i to 20. studenog 1996. godine, no već je dan kasnije na glavnom zagrebačkom trgu organiziran skup na kojem prisustvovalo oko 100.000 građana i prosvjedovalo protiv te odluke, zbog čega im je ubrzo koncesija i vraćena.

Više o svemu možete pročitati i poslušati ovdje, na službenoj stranici Radija 101, a mi vam predlažemo da svakako ovaj tjedan okrenete na poznatu frekvenciju i time im date podršku. 

Foto: Unsplash