Album “1970” (50th Anniversary Collection) Bob Dylan će objaviti 26. veljače 2021. Ovo trostruko izdanje uključuje prije nedostupne studijske snimke baš kao i session na kojem gostuje George Harrison – iz svibnja 1970.

Snimke s albuma “Bob Dylan – 1970” su u limitiranoj verziji objavljene 4. prosinca kao dio izdanja “Bob Dylan – 50th Anniversary Collection”. Izvedbe iz 1970-ih su izazvale veliki interes i zahtjev da se ove povijesne snimke objave. Na “Bob Dylan – 1970” su prije neobjavljeni dijelovi sa sessiona iz kojih su proizašli “Self Portrait” i “New Morning”, kao i sve studijske snimke nastale 1. svibnja 1970. s Georgeom Harrisonom. Slavni su glazbenici zajedno izveli devet pjesama među kojima su originalne Dylanove: “One Too Many Mornings”, “Gates of Eden”, “Mama”, “You Been On My Mind” i obrade (the Everly Brothers’ “All I Have to Do Is Dream,” Carl Perkins’ “Matchbox”)Album “Bob Dylan – 1970” imat će novu naslovnicu i bilješke Michaela Simmonsa.

Snimke su nastale u New Yorku – od 3. do 5. ožujka i 1. svibnja 1970., u Studio B, Columbia Recording Studios, a snimke od 1. lipnja do 5. kolovoza i 12. kolovoza, u Studio E, Columbia Recording Studios. Producenti albuma su Jeff Rosen i Steve Berkowitz, a originalne sessione je producirao Bob Johnston.