Regeneratori koji se ne ispiru, koji se još nazivaju i leave-in regeneratori, pomažu na razne načine. Popisali smo koji se najviše spominju među hair stručnjacima, entuzijastima i zadovoljnim korisnicima

Za razliku od tradicionalnih regeneratora, ovi regeneratori se, jednostavno rečeno, ne ispiru. Na taj način pružaju dodatnu vlagu kosi, štite je od oštećenja i pomažu u raspetljavanju vlasi.

Odlični su za gotovo svaki tip kose, od kovrčave do tanke, prirodne ili tretirane blajhom, a osobito su koristi kad imate suhu ili oštećenu kosu te ako koristite alate za toplinsko oblikovanje. Naravno, to ne znači da svakome odgovara svaki!

Najbolje je nanijeti proizvod kada vam je kosa još vlažna i malo osušena od viška vode ručnikom, te učešljati proizvod četkom za mokru kosu. To su koraci isti za sve, jedino što osobe s gušćom kosom trebaju možda više ovog proizvoda nego što piše na pakiranju.

Kada je riječ o učestalosti korištenja, potražite odgovore u svojoj kosi! Ako kosa nakon par korištenja izgleda zdravije, nastavite istim koracima, ali ako primijetite da vam postaje masnija ili mlohavija, počnite koristiti leave-in regenerator svako drugo pranje.

U ovo doba godine, regeneratori koji se ne ispiru kosi donose nužnu hidrataciju, ali i sprječavaju od oštećenja i promjena, a realno, i od zaštite od sušila za kosu za kojim u hladnije doba češće posežete i vjerojatno koristite na višoj temperaturi. Tijekom toplijih mjeseci pak omogućava odličnu zaštitu od utjecaja sunca.

Nijedna kosa nije ista, pa tako joj ne odgovara niti svaki proizvod, no popisali smo one koji se po društvenim mrežama i forumima najviše spominju kao odličan izbor.

Kérastase Nutritive Hair Balm

Kerastase Nutritive leave-in regenerator

Ovaj hranjivi balzam za kosu je odličan za izrazito suhu kosu ostavlja kosu mekom i glatkom, dok je čini mnogo lakšom za oblikovanje. Sadrži glicerin i ceramide, kao i ulje suncokretovih sjemenki koji zajedno jačaju kosu i hidriraju je. Mi smo je koristili i na potpuno suhoj kosi kako bi je učinili podatnijom, jer je bila poprilično suha od blajhanja.

Davines Oi All In One Milk

Davines leave-in regenerator

Sjajan miris ovog proizvoda uvijek nas iznova vraća, a tu je i zanimljiva struktura mlijeka. Već nakon prvog proizvoda vidljivo daje sjaj kosi i štiti je od kovrčanja.

Olaplex No.6 Bond Smoother

Olaplex Bond Smother leave-in regenerator

Ovaj će vam proizvod biti odličan ako ste primijetili da vam je kosa lomljiva i treba neko snažnije rješenje. Olaplex je popularno, neki bi rekli i kultno, rješenje za oporavak kose koji obožavaju profesionalni stilisti i slavni. Imajte ga pri ruci u ovo doba godine ili ako radite veće promjene s bojom kose.

Cantu Grapeseed Repair Leave-in Conditioner

Cantu Grapeseed leave-in regenerator

Ovaj osnažujući regenerator stvoren je za obnavljanje suhe i lomljive kose, a odličan je za kovrčavu i valovitu kosu (kao i drugi njihovi proizvodi). Obogaćen uljem sjemenki grožđa i shea maslacem za pomoć pri lomljenju kose i ispucanim vrhovima, a ako volite pomalo egzotičan miris, ovo je proizvod za vas. Osjetit ćete ga praktički do sljedećeg pranja.

 

Foto: Vittorio Zunino Celotto / Getty Images Entertainment via Getty Images