Splitska dizajnerica Lea Aviani predstavila je svoj novi proizvod – klupu Bavûl, za koju je već i nagrađena cijenjenom nagradom Iconic Award 2022 „Best of Best“.

Klupa Bavûl ovom je prilikom predstavljena u editorijalu snimljenom u dalmatinskom ambijentu bračke otočke kuće i Galeriji Meštrović u Splitu. Konceptualna os dizajna Bavûla tradicionalna je dalmatinska drvena škrinja koja služi za odlaganje stvari, sjedenje ili putovanje, a kao nasljeđe se unutar obitelji prenosila s koljena na koljeno. U stvaranju ovog proizvoda koji neodoljivo podsjeća na vremena kada su putovanja često bila samo u jednome smjeru, dizajnerica Aviani kao da je na umu imala početnu scenu Jane Campion u njezinu filmu Piano. Ovaj se proizvod dugo čuva i upotrebljava, baš kao i škrinja po kojem je dobio ime.

Lea Aviani

Lea Aviani
Bavûlov elegantni dizajn sastoji se od tri sklopiva jastuka naslagana jedan na drugi i na oba kraja povezana kožnim remenima. Tri jastuka, jedan na drugom, čine dio za sjedenje: rasklopljeni, pretvaraju se u ležaj nalik divanu. Njegova kubična, geometrijska struktura odražava purističke tendencije, dok široka paleta tkanina raznolikim bojama i teksturama pridonosi njegovu dinamičnom duhu. Trake od čvrste kože u crnoj i smeđoj boji izrađene su od ostataka iz proizvodnog procesa Prostorije.

Lea Aviani

Lea Aviani duboko vjeruje da će se Bavûlova snaga pokazati u mnoštvu namjena na raznim lokacijama, od muzeja, hotela do apartmana za iznajmljivanje. Ovaj se proizvod dugo čuva i upotrebljava, baš kao i škrinja po kojem je dobio ime. Tri su jastuka dizajnirana odvojeno u proizvodnji, što olakšava promjenu navlaka, a Bavûlu daje izdržljivost i dugotrajnost kroz dugi niz godina.

Lea Aviani

Lea Aviani

Lea Aviani

Lea Aviani

Foto: Marko Marinković