Bijeg od svakodnevice i užurbanosti, uz vrhunski gastronomski doživljaj – sve to nudi restoran Lazaret, smješten na malenom otočiću Ošljak nadomak Zadra.

Ovo jedinstveno mjesto, koje je prošlog ljeta podiglo ljestvicu hedonizma i gastronomije, ovog ljeta dočekuje svoje goste s nadograđenim jelovnikom i posebnim iznenađenjem za sve ljubitelje mora.

Lazaret je prava gastro oaza koja spaja prirodne ljepote Mediterana s vrhunskom kulinarskom umjetnošću. Na čelu kuhinje nalazi se Vladimir Bardžić, član udruge Master Chef i međunarodni sudac pri World Association of Master Chefs. Bardžićev pristup hrani nije samo kulinarski već i umjetnički.

“Ljubav prema hrani posebna je i jedinstvena jer je iz osnovne ljudske potrebe prerasla u umjetnost stvaranja,” kaže chef Bardžić. Njegov tim kreira jela koja su vizualno privlačna i izvanredno ukusna, što osigurava savršen gastronomski doživljaj.

Novi jelovnik Lazareta nudi delicije koje će zadovoljiti i najzahtjevnija nepca. Između ostalog, gosti mogu uživati u tacosima od špinata, humusu od cikle, crnom rižotu na pjeni od šafrana, hobotnici u tempuri s majonezom od naranče, odležanom brancinu s umakom od škampa te bijeloj palenti sa špinatom i royal kavijarom.

Posebno zanimljive kombinacije poput hobotnice s musseom od grdobine, Sous vide škampa s espumom od krema od škampa i ikre od ježa te moussea od dimljenog brancina s pjenom od škampa i uljem od vlasca, svjedoče o Bardžićevoj inovativnosti i strasti prema gastronomiji.

 

No Lazaret nije samo o hrani. Bajkoviti ambijent, inspiriran morem, čini ovaj restoran posebnom destinacijom. Terasa uronjena u mirisno mediteransko bilje s pogledom na more stvara nezaboravno iskustvo. Uživanje u vrhunski pripremljenim jelima, sljubljenima s vrhunskim vinima, tik uz more, jedinstven je doživljaj koji Lazaret nudi.

Sve informacije o ovom posebnom mjestu možete pronaći na web-stranici i društvenim mrežama restorana Lazaret.

 

Foto: John Pavlish)