Mala srčana agencija s dobrim planovima za izlete na lokacije koje vrijedi otkriti u Hrvatskoj, ukratko to su vam Lynx and Fox.

Baza im je u Gorskom kotaru, ali poznaju cijelu Hrvatsku. Uz lokalne licencirane vodiče i ostale entuzijastične suradnike organiziraju doživljaje u prirodi začinjene zanimljivim pričama i legendama iz perspektive lokalnog stanovnika te degustacijama domaćih proizvoda. Na obilaske se možete prijaviti svaki vikend, a vode vas na različite lokacije. Kažu kako mogu organizirati i privatne obilaske za grupicu ljudi ili čak i tvrtku.

Ovog vikenda, u subotu, 26. 3. vode vas u Istru da vidite legendarnu Pijanu prugu, a imat ćete prilike posjetiti i Kaštel Kožljak. Još uvijek ima mjesta i stignete se prijaviti, a obećaju zanimljivi i drugačiji obilazak nabijen mistikom u potpuno privlačan i neistražen djelić Istre na obroncima Učke. „Naš lokalni vodič, znalac Dalibor čeka vas kako bi vam otkrio sve zanimljivosti ovog zaboravljenog krajolika i starog kaštela. Pridružite se bez oklijevanja jer pripremamo i doček s istarskim specijalitetima dobrodošlice, a na vama je da uživate!“
Izlet je dugačak 9 kilometara, a uključuje 230 metara uspona te su ga označili srednje laganim.

izlet u istru

Početak i točka susreta je kod Kršana odnosno Plomina u 10:30 h, a završetak oko 14:30 h kod Kožljaka. Jedino što vam treba je vlastiti prijevoz koji vas vodi do točke susreta. Cijena sudjelovanja je 85 kuna i 55 kuna za djecu te uključuje: vođenu pješačku turu uz lokalnog Istarskog vodiča, piće i lokalni snack dobrodošlice, osiguranje od posljedica nesretnog slučaja, organizaciju i sve potrebne informacije. Javite im se ovdje i provedite vikend u prirodi.

Foto: Maksim Shutov/Unsplash, Lynx and Fox Facebook