Knjiga Umijeće ukrašavanja kruha Anite Šumer osvojila je titulu najbolje kuharice na Gourmand World Cookbook Awards, koji se smatraju Oscarima u području kuharica

Anita Šumer, čijem se kruhu iznova divimo i čija je tehnika rada sa sourdough tijestom postala svjetski poznata (i popularna tijekom pandemije), osvojila je prestižnu nagradu za svoju treću kuharicu.

Anita Šumer i ukrašeni kruh

S njome se natjecala u konkurenciji 1558 knjiga iz više od 200 zemalja. Ovo je ujedno i prvi put da je slovenska kuharica dobila titulu Najbolje od najboljih na natječaju.

Ukrašeni kruh tulipanima

Knjiga Umijeće ukrašavanja je je specifična jer je u njoj opisala niz tehnika ukrašavanja kruha i trikove u pečenju kruha, tako da bi svakome tko voli pečenje kruha mogla iznimno pomoći u savladavanju tehnike ukrašavanja. Knjiga na 224 stranice sadrži 220 fotografija koje je stilizirala, a opremljena je i QR kodovima koji vode do videa koji prikazuju pojedinačne tehnike.

Anita Šumer Bread Art

Edouard Cointreau, predsjednik natjecanja, spomenuo je kako je Anitina kuharica osvojila i britansku izdavačicu Anne Dolamore, koja je jedna od najvećih svjetskih poznavateljica kuharica. “Knjigu bih preporučio svim ljubiteljima knjiga, a strastveni pekari je zaista ne bi trebali propustiti.”

Ako volite kuharice i kruh (dakle, svi), potražite više detalja ovdje. Mi Aniti čestitamo od srca!

 

Foto: Nik Jarh, PR