Ako ste ljubitelj odmora pored vode, ili još bolje, odmora na vodi, onda morate na svoju listu putovanja staviti i prekrasnu kućicu W Lake Hills koja je udaljena otprilike sedam sati vožnje od Zagreba, no, za ovu idilu vrijedi pregrmjeti malo putovanja

Često sam u potrazi za novim mjestima, ili barem onim nerazvikanim lokacijama koje stavljam na svoju wishlistu putovanja koje želim posjetiti. Iako postoji averzija prema ljepotama Balkana te se egzotičnost uvijek povezuje sa zemljama Latinske Amerike i Azije, moram priznati da sam istraživajući shvatila da Hrvatska, ali i susjedne države mogu ponuditi puno više ljepota nego što bismo mogli pretpostaviti.

U to sam se uvjerila ponovno vidjevši ovu prekrasnu vikendicu koja se nalazi u susjednoj Srbiji. Iako smo kao djeca sanjali o kućicama na drvetu, danas nam pažnju kradu kolibice na jezerima. Jedna takva nalazi se u mjestu Bajina Bašta, a sami pogled na nju otkriva da se radi o pravoj idili.

W Lake Hills je boathouse koji je usidren na jezeru Perućac. Iako je ova kućica izolirana od obale, nudi sve što bi vam moglo zatrebati za odmor i uživanje i bez odlaska na obalu jezera. Vikendica ima dvije spavaće sobe, kuhinju s hladnjakom i aparatima, blagovaonicu i dnevni boravak s TV-om, no uz ovakav prirodni mir i ljepotu, bio bi grijeh vrijeme tratiti gledajući serije.

W Lake Hills je, po nama, sjajna opcija za parove željne mira, ali i za obiteljska druženja ili prijateljska okupljanja. U kolibici može boraviti do šest gostiju, no, nažalost, kućni ljubimci nisu dobrodošli. Također, treba uzeti u obzir da se radi o boathouseu drvenih konstrukcija koji je smješten u gotovo netaknutoj prirodi, pa je i pušenje zabranjeno.

No, zato, vrijeme možete iskoristiti roštiljajući, ili ako želite popraviti ten, možete upijati zrake sunca s krovne terase ili balkona u podnožju kolibe. Ako pak niste ljubitelj kuhanja, s domaćinom se možete dogovoriti da vam se obrok dostavi.

Osim već spomenutih terasa na krovu i podnožju W Lake Hillsa, uvelike nas je kupio interijer kolibice, koji zrači  modernošću, ali i toplinom koji daju drvena konstrukcija i namještaj. Iako je svaka prostorija skladno uređena, moramo izdvojiti interijer spavaće sobe koji nam se posebno dojmio. Spavaća soba je, naime okružena prozorima, pa ćete se ujutro buditi uz predivan pogled na jezero i romantičan izlazak sunca.

Cijena noćenja u ovom raju iznosi 245 eura, a od ostalih informacija koje bi vas mogle zanimati, želimo napomenuti da domaćin omogućuje besplatni parking za vašeg limenog ljubimca. Što se pak tiče prijavljivanja u vikendicu, predviđeno vrijeme je između 14 i 17 sati, dok se odjaviti iz objekta morate do podneva.

Sve ostale informacije oko rezervacije možete pronaći na Airbnb stranici ili Instagram profilu W Lake Hillsa.

Foto: Instagram w_lake_hills, Airbnb