Taman kad ste pomislili da ste vidjeli sve lijepe kuće Gorskog kotara, pojavi se još jedna.

Ova drvena ljepotica za odmor iz snova, osim što nosi ime Šumska vila, doista izgleda kao iz bajke. Pogled koji se sa staklenih stijena pruža prema mjestu Mrkopalj i skijalištu Čelimbaša, razoružava i opušta u sekundi. Šumska vila je smještena na uzvisini, iznad Mrkoplja, okružena prirodom i šumom, a napravljena je od drvenih greda debljine 220 mm.

kuća za odmor šumska vila

„Kuću smo napravili prvenstveno za obiteljski odmor još 2008. godine. No, zbog poslovnih obaveza nismo stizali uživati u njoj koliko smo željeli te smo je 2016. godine prilagodili za iznajmljivanje i ustupili dragim gostima“, govori mi vlasnik Josip Čubranić koji je sa suprugom Petrom odlučio da svima koji ju posjete i odluče ovdje provesti neko vrijeme, omogući doživljaj za pamćenje.

„Odlučili smo za malo drugačiji pristup gostima, više individualan. Ne pružamo im ovdje samo smještaj već doživljaj. U toj smo tradiciji prepoznati od strane naših gostiju tako da smo sklopili već brojna prijateljstva, a 80% njih nam se redovito vraća ovdje na odmor i druženje. Neki do njih dolaze i nekoliko puta godišnje na relaksaciju i napuniti baterije te pobjeći od užurbanog načina života.“

U Šumskoj vili tako možete proslaviti rođendan, organizirati djevojački party ili radionicu, a domaćini će vam pomoći oko usluge hrane i pića, a sudeći po fotografijama koje objavljuju na društvenim mrežama, slastice doista izgledaju čarobno.

Kuća je uređena jednostavnim ugodnim skandinavskim stilom, a centar dnevnog boravka je i ljuljačka pored prozora. Dvoetažna je, a kućni kamin daje joj poseban zimski ugođaj. Gosti Šumske vile kažu kako je uživo još i ljepša, a svi budući gosti pozvani ste ovdje provesti svoj godišnji odmor iz snova.