U duhu manifestacije “Uz more, za more: Zelena misija”, koja ima za cilj spašavanje Jadrana od odbačenih ribarskih mreža i najlonskog otpada, Krie Design predstavlja novu kolekciju Krie × Provir.

Kolekcija je nastala u suradnji s projektom Provir i slavi povezanost s morem i ribarsku baštinu, naglašavajući održivost i ekološku svijest kombinacijom tradicije i modernog dizajna.

Franka Batelić i Ivan Šarić podržavaju ekološku inicijativu Krie Designa i projekta Provir. Svojim angažmanom žele približiti širim masama problematiku onečišćenja mora te važnost promišljanja o odjeći i načinu života. Franka je od prvog dana velika podrška Kristini Burji i manifestaciji “Zelena misija”, dok Ivan dobro poznaje izazove života uz more, na koje ukazuje projekt Provir.

Zbog toga su upravo Franka i Ivan odabrani za lica ove kampanje uz dizajnericu Kristinu, koja uvijek kroz svoje kolekcije šalje snažne ekološke poruke. Kampanja je snimana na plivarici, što dodaje autentičnost i dodatno naglašava simbiozu između mode i prirode.

Dizajn kolekcije Krie × Provir reflektira duh ribarskog života. Inspirirana svakodnevicom ribara, kolekcija nudi praktične i prilagodljive odjevne predmete poput jakna, hlača i majica, idealne za promjenjive vremenske uvjete. Svaki komad priča priču o izdržljivosti, funkcionalnosti i jednostavnosti, čineći ih savršenim za svakodnevne izazove, ali i za one koji žele unijeti dašak morske avanture u svoj stil.

Kolekcija je izrađena isključivo od vlakna Econyl, dobivenog regeneriranjem ribarskih mreža i najlonskog otpada, naglašavajući važnost očuvanja morskog ekosustava i omogućavajući stvaranje modnih komada bez štetnog utjecaja na okoliš.

Kristina Burja, pionirka održive mode u Hrvatskoj, kroz ovu kolekciju ponavlja svoj desetogodišnji moto da odjeća može biti moderna i održiva, bez kompromisa u kvaliteti ili dostupnosti.

 

Foto: Luka Ašanin