Domaća dizajnerica Kristina Burja, vlasnica brenda Krie Design predstavila je novu kolekciju i to sačinjenu od tkanina budućnosti.

Kristina je poznata po zalaganju za slow fashion, a prema tome je i stvorila brend koji se zalaže za korištenje održivih materijala. Upravo je ta etičnost proizvodnje nešto po čemu se Krie Design izdvaja, ne samo kod nas, već i u svijetu.

“Moja je filozofija komunicirati povijest kroz odjeću koju stvaram, ali i pokazati viziju budućnosti te širiti važnu poruku kroz modu, što mi je zauzvrat odredilo put i način na koji se krećem svijetom i mijenjam ga”, rekla je Kristina.

Kristina je tim vrijednostima ostala dosljedna i u novoj kolekciji „Modifie Future“. Cijela priča nove Krie kolekcije je izrađena od tekstilnog vlakna “ECONYL®” koji se dobiva recikliranjem ribarskih mreža i drugog odbačenog najlona. 

“Svakom kolekcijom napravim pomak istražujući konstrukcije, koristeći nova vlakna budućnosti i sve inovacije koje poboljšavaju kvalitetu života te su u skladu s prirodom. Prije godinu dana sudjelovala sam u ekološkoj akciji, u luci Krnica kod Pule, gdje se Jadransko podmorje čistilo od ribarskih mreža. S dubine od oko 25 metara izvađeno je oko 250 metara napuštenih ribarskih mreža, takozvanih ‘duhova ubojica’. Sve te izvađene mreže nastoje se reciklirati zajedno s ostalim odbačenim najlonom i izrađuje se tekstilno vlakno “ECONYL®”, regenerirani ekološki najlon kojim se pomiču granice održive mode. Upravo od  vlakna “ECONYL®” napravljena je cijela nova kolekcija na što sam izuzetno ponosna”, istaknula je Kristina.

Kako bi priča bila kompletna, Kristina je novu kolekciju odlučila predstaviti u jedinstvenoj Opatiji te snimiti kampanju na prekrasnim lokacijama hotela Milenij koji priča povijesnu priču i prilagođava se budućnosti, jednako kao i njena nova kolekcija.

“Budući da je vlakno nastalo od nečega što je bilo u našem moru, poželjela sam i kolekciju predstaviti uz more, a za mene nema ljepše lokacije od hotela Milenij. No, tu ne staje naša priča jer uskoro, na ovoj prekrasnoj lokaciji otvaramo Krie Boutique Sur La Mer. Nakon naše metropole to je trenutno jedino mjesto gdje osjećam da se odlično može ispričati priča naše povijesti i održivosti na jedinstven način”, poručila je Kristina.

 

Foto: Zvonimir Ferina