Preplanula koža rezultat je povećane proizvodnje melanina, pigmenta koji ima ulogu zaštite kože od potencijalno štetnih učinaka ultraljubičastog zračenja, a koji dobivamo izlaganjem suncu. No budući da nam more i sunčanje na plaži još uvijek nisu dostupni (pogotovo živite li na kontinentu), a toplije temperature potiču nošenje laganije odjeće – proizvodi za samotamnjenje izdvajaju se kao idealno rješenje za postizanje brončanog tena. 

Proizvodi za samotamnjenje posebno su formulirani kako bi pružili prirodan izgled preplanule kože bez potrebe za izlaganjem UV zrakama koje mogu biti štetne. Međutim, za optimalne rezultate i postizanje ujednačene boje, vrlo je važno redovito prakticirati eksfolijaciju. Eksfolijacija učinkovito uklanja odumrle stanice kože, što omogućava proizvodima za samotamnjenje da ravnomjernije djeluju i duže ostanu postojanima.  

Kad nanosite proizvod za samotamnjenje, koristite rukavice ili aplikator te proizvod nanosite kružnim pokretima sve dok se dobro ne upije u kožu. Važno je koristiti umjerene količine kako biste postupno gradili boju, a nakon nanošenja, dajte proizvodu najmanje desetak minuta da se osuši prije nešto što krenete s odijevanjem. Isto tako, maksimalno izbjegavajte znojenje ili vodu nekoliko sati nakon apliciranja.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Sasha Mei (@sasha.mei)

Osim toga, važno je naglasiti i značaj hidracije. Održavanje kože hidriranom nije samo ključno za zdravlje i vitalnost kože već i za poboljšanje kvalitete i trajnosti rezultata samotamnjenja. Isto tako, redoviti unos vode dodatno doprinosi elastičnosti koja koži pruža zategnutiji i svježiji izgled.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Marine Diet (@marine_diet)

Stoga, kako bismo vam pomogli prilikom odabira idealne kreme ili losiona za samotamnjenje, u nastavku smo napravili mali presjek omiljenih odabira!

L’Oréal Paris Sublime Bronze Water Mousse
Dove DermaSpa Summer Revived
St. Tropez Self Tan Express Bronzing Mousse
Vita Liberata Beauty Blur Face
Bondi Sands Self Tanning Foam

 

Foto: Dove, Bondi, L’Oreal, Vita Liberata, St.Tropez, Instagram / @fakander