U pripremama za dolazeće zimske praznike donosimo vam par prijedloga kako da svojim mališanima ispunite slobodne dane kreativnim, edukativnim i zabavnim sadržajima, potaknete razvijanje vještina, timskog duha i lijepih vrijednosti od najranije dobi, a pritom izgradite nove zajedničke uspomene. Istražila sam 5 različitih radionica koje donose zabavne i korisne programe za djecu

Fora priča

Moji profesori na studiju bibliotekarstva uvijek su ponavljali kako je iznimno važno da djeca nauče vladati čitanjem jer će u suprotnom biti profesionalno i socijalno isključiva. Čitanjem se informiramo, učimo, ali i razvijamo maštu, bogatimo unutarnji svijet. Stoga je za razvoj te vještine potrebna sredina koja će napraviti lijep ugođaj i privući djecu kako bi ih motivirala na čitanje i pomogla približiti kulturu knjige.

Jednu takvu atmosferu moguće je doživjeti na radionici Fora priče namijenjene za djecu od 2 do 5 godina. Profesorica hrvatskog jezika i informatike Dijana Miklec svojim metodama storytellinga i čitanjem priča uvest će vas u čaroban svijet knjige, a djeci uz pratnju roditelja, ovo može biti pravi mali obiteljski izlazak. Budući da se lokacija ovog programa svaki put mijenja, za više informacija obratite se na mail foraprica@gmail.com, a detalje o ovom programu možete pronaći na Instagramu ili Facebooku.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Fora priča (@fora.prica)

Laboratorij zabave

Ana i Dijana, energični duo, koji već godinama osmišljava inovativne sadržaje za velike i male u svom Laboratoriju zabave, uvijek nas zainteresiraju novim načinima kako zabaviti najmlađe. Najkreativnije mjesto u gradu, iz kojeg pršte ideje i uzbuljivi programi, i ove je zime postao izvor pametne zabave i smijeha. Uz mnoge DIY aktivnosti i edukativne igračke koje su spremili u LabZab boxevima, prosinac će vam postati najizazovniji mjesec u godini. Njihov bogati program možete pogledati ovdje.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Laboratorij zabave/Fun Lab (@laboratorij_zabave)

Lina ABC

Osim čitanja, za funkcioniranje u svijetu odraslih danas je neizostavno poznavanje barem jednog stranog jezika. Učenje stranih jezika najefektnije je kad se krene od najranije dobi. Lina ABC svoju poduku engleskog jezika održava u interaktivnoj online učionici za učenike od 6 do 13 godina. Dobra stvar ove radionice je što djeca mogu pratiti programe iz topline svoga doma, a s obzirom na izvanredne životne okolnosti u kojima živimo, dobro je imati i takvu ideju pri ruci. Ovih blagdana Lina ABC priprema i poseban popust, a detaljan raspored pogledajte ovdje

kreativna radionica

MSU edukacija

Djeca odgojena u umjetničkom ambijentu formirat će se u pristojne, obrazovane odrasle ljude s navikama odlazaka u kulturne ustanove. MSU edukacija koncipirala je svoje radionice tako da se djeca upoznaju s aktualnim izložbama, a nakon toga imaju priliku izraziti vlastiti umjetnički doživljaj. Ove likovne radionice osmišljenje su za djecu od 5 do 13 godina. Uz prisustvo roditelja te kroz igru i stručno muzejsko vodstvo moguće je uživati u svijetu umjetnosti i iz njega učiti od najranije dobi. Za ove zabavne sadržaje pobrinuo se profesionalni tim kustosa i umjetničkih pedagoga Muzeja suvremene umjetnosti, a za više informacija posjetite njihov web.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli MSU edukacija (@msuedukacija)


Robokacija

Tehničke vještine danas su među najpoželjnijima za dolazak do dobrih poslovnih prilikama, a onima tko njima uspješno ovlada, otvorena su mnoga vrata u svijetu rada. Tim inženjera i pedagoga kroz interdisciplinarne pristupe upoznaje učenike od 1. do 8. razreda sa područjem robotike i usmjerava ih da samostalnim radom kroz istraživanje i programiranje dođu do svog prvog rezultata – robota ili pametnog uređaja. Ako i vi, kao i mi, smatrate ove vještine iznimno važnima, proučite radionicu ovdje.

Lekcija iz robotike za djecu

Foto: Shutterstock, Instagram