Kratki filmovi odličan su način za brzu injekciju kvalitetnoga sadržaja – a mi smo probrali njih nekoliko koji su brojnim filmofilima zapeli za oko

Preko filmova smo odmalena upoznavali svijet oko sebe, no izgleda da smo, unatoč tome što je sve postalo izrazito ubrzano, više navikli gledati dugometražne filmove. Iskreno, nepravedno – kratki filmovi su jako efektni, a i pozitivna je strana što ih možete pogledati i više od pet u pola sata!

S obzirom na to da kratkih filmova zaista ima napretek, teško se izboriti za to da su neki popularni – ovima je to pošlo za rukom tijekom protekle godine. Imamo popis zanimljivih i koje možete pogledati odmah!

Sudden Light

Mia vodi svoju sestru Squeeze da prošeta njihovog psa po poljima u blizini njihove kuće. Krajolik se počinje mijenjati oko njih, zavaravajući ih i upoznajući Miju sa čudnim čovjekom koji vreba na rubu tamne šume.

David

Ultra zabavni Will Ferrell glumi terapeuta koji se mora suočiti s nagomilanim frustracijama svog sina (Fred Hechinger) tijekom sesije s mogućim suicidalnim pacijentom (William Jackson Harper). Ono što se odvija je nelagodna komedija i, zapravo, stvarnost mnogih.

Night Bus

Ako volite horor filmove, ovaj pojedini filmski kritičari smatraju jednim od boljih, i to ne samo prošle godine. Čak ga je redateljica Sex Educationa, Kate Herron, proglasila jednim od najboljih kratkometražnih horora ikada. Gledamo Natashu kako čeka da je pokupi noćni autobus, a prva naznaka da će se nešto zlokobno dogoditi javlja se već u prvoj minuti filma kada čudan komad odjeće ostane visjeti na drvetu te se brzo pretvara u maskiranu figuru. Dalje vam nećemo spojlati, ali svakako ima preporuku.

Migrants

Impresivna animacija i prekrasna priča o dva polarna medvjeda otjerena u progonstvo zbog globalnog zatopljenja dirljiva je opomena na nadolazeće razdoblje. To dokazuju i nagrade – više od njih stotinu!

Tangles and Knots

Michelle i njezina kći tinejdžerica Laura bliske su, no dogodit će se određene okolnosti koje će taj odnos dovesti u neravnotežu. Kako Laura postaje mlada žena, majka Michelle odlučuje prirediti zabavu na bazenu o kojoj svaki tinejdžer sanja, u nadi da će povećati njezinu popularnost. Dok alkohol teče i stvari postaju mračne, dinamika između majke i kćeri postaje poprilično mutna – odličan primjer kako vanjski svijet ulazi u onaj intimni ekosustav.

 

Foto: kratki film David