Nakon gotovo dva mjeseca boravka u kući serije koje smo dugo imali na listi napokon su pogledane, oskarovski filmovi su već dobro proučeni, a dokumentarni filmovi su ponovno zauzeli visoko mjesto na našoj ljestvici prioriteta

Preko dokumentaraca smo se upoznavali sa svijetom još od djetinjstva, i to ponajprije kroz one o životinjama i biljnom svijetu koji nas okružuje, a što smo stariji vidici i interesi nam se proširuju, dok se novi dokumentarni filmovi na sve moguće teme konstantno stvaraju. Netflix postaje malo blago za sve ljubitelje dokumentarnih filmova. Budući da je teško odabrati naslov koji ćemo gledati, s obzirom na more naslova na Netflixu, odlučili smo suziti izbor na šest onih o kojima se najviše priča.

Heroin(e)

 

Ovaj kratki dokumentarni film nominiran za Oscara priča o svojevrsnoj epidemiji ovisnosti o heroinu i drugim opojnim sredstvima koja se događa u West Virginiji. Ovaj izrazito potresan film dotiče se i prostitucije, te brojnih psiholoških problema tamošnjeg društva.

A Secret Love 

 

Priču o paru koji je svoju ljubav tajio nevjerojatnih 65 godina. S obzirom na to da se radilo o dvije žene, svoju ljubav nisu mogle otkriti te davne 1947. godine kada su se i zaljubile jer nije bilo sigurno biti otvoreno homoseksualne orijentacije.

13th

 

Odličan prikaz zatvorskog sustava u Sjedinjenim Američkim Državama u kojem se autori direktno dotiču i jednog od najvećih problema od povijesti do danas – rasizma i nejednakosti. Ovo je film koji će vam otvoriti oči i pokazati vam kako doista izgleda rat s drogom, 13. amandmanom i američkim zatvorskim sustavom.

Jim and Andy: The Great Beyond

 

Ako ste obožavatelj Jima Carreya, ovaj film bi vam trebao postati svojevrsna Biblija. Još jednom je dokazao koliki je glumački genij ostavši u liku Andya Kaufmana tijekom snimanja Man od the Moon još 1999. godine. Film se sastoji od nešto suvremenijih intervjua s Jimom i snimkama filma iz prve ruke 20 godina ranije.

 

OSTATAK LISTE PRONAĐITE NA LJEPOTAIZDRAVLJE.HR