Ako ste raspoloženi za dobar vikend izlet, onda pravac Šibenik, tamo se ovog vikenda spremaju dva odlična koncerta u kojima ćete uživati.

Tvrđava kulture Šibenik sjajna je destinacija za kulturni glazbnei program ovog ljeta, kao i svakog dosad je rovo je već deset godina otkako se organiziraju koncerti na Tvrđavi sv. Mihovila. S vremenom su uključili još jednu ljepoticu Tvrđavu Barone. Stoga, ako razmišljate što za vikend, obratite pozornost na ova dva koncerta zbog kojih se izlet do Šibenika svakako isplati.

Pavle Miljenović Quintet, Tvrđava Barone, 7. srpnja

Jazz gitarist Pavle Miljenović na Tvrđavi Barone svira s istoimenim quintetom na Tvrđavi Barone 7. srpnja u sklopu Barone Jazz Festivala. Publici u Šibeniku predstavit će svoj treći autorski album, ujedno i drugi album sa svojim kvintetom, naziva Arrival.

“Inspiracija za album ‘Arrival’ je, pretpostavljam, oduvijek bila u meni. Samo sam trebao dozreti umjetnički, zanatski i kao osoba da ga realiziram. Ideja je bila izraziti se na iskren i nepretenciozan način, poručuje Miljenović pred koncert na Baroneu.

Osim što je vrhunski gitarist, Miljenović je i skladatelj koji autorski potpisuje sve kompozicije na albumu, a u njegovim aranžmanima suvremeni jazz zvuči zanimljivo i kompaktno. Na Arrivalu su mu se i ovog puta pridružili dugogodišnji suradnici i redom vrsni jazz glazbenici – Saša Nestorović na saksofonu, Hrvoje Galler na klaviru, Zvonimir Šestak na kontrabasu i Borko Rupena na bubnjevima.

José James, Tvrđava sv. Mihovila, 9. srpnja

José James, jazz pjevač hip-hop generacije, talentirani američki glazbenik poznat po svom moćnom baritonu i zvijezda koja je pomakla granice jazza, nastupa na šibenskoj Tvrđavi sv. Mihovila 9. srpnja! Šibenik je jedan od rijetkih europskih gradova u kojima će James ovo ljeto nastupiti. José James publici će predstaviti svoj najnoviji projekt ‘On & On Jose James Sings Erykah Badu’, ali i izvesti neke poznate stvari velikog Billa Withersa.

James se svijetu predstavio kroz niz zanimljivih projekata koji su zamaglili granice između tradicionalnog i suvremenog jazza, soula, funka, housea, rocka i mnogih drugih žanrova. Iza sebe ima 11 albuma redom nahvaljenih od kritike koji su mu priuštili prestižne nagrade. Na posljednji album ‘On & On’ iz ove godine inspirirala ga je američka R&B, soul i hip hop pjevačica i skladateljica Erykah Badu. Interpretirajući njezinih sedam pjesama tijekom 43 minute albuma, José James ostaje vjeran originalima, ali i sebi i svom umjetničkom identitetu. Ulaznice su dostupne ovdje i u City pointu u centru Šibenika.

Foto: FB Jose James