Još prošle godine razgovarali smo o Indirekt festivalu s organizatorom Vedranom Kaligarićem. Bila je to deseta godišnjica postojanja ovog malenog i po mnogima vrlo snažnog glazbenog festivala kada je indie u pitanju.

Pred nama je ovog vikenda, 9. i 10. lipnja, još jednog izdanje Indirekta, i kako organizatori najavljuju, vrijeme je za posljednji ples. „Ovaj mali, skriveni dragulj oduševljava ljubitelje glazbe već više od desetljeća i nedvojbeno je najomiljenija destinacija za sve istinske obožavatelje neotkrivenih zvukova. I ove godine, vraća se na predivnu lokaciju kampa Veli Jože u Savudriji, udaljenu svega par koraka od kristalnog mora s pogledom koji puca na talijanske alpe. Ne razmišljajte previše, odmaknite se od svakodnevice, spremite stvari za plažu i pravac Istra, gdje će  9. i 10. lipnja ovaj mali boutique festival otplesati svoj posljednji ples.”

Kao i prethodnih godina, Indirekt korak po korak otkriva najbolje skrivene regionalne tajne u koje ćete se zaljubiti na prvo slušanje, stoga ne čudi što ga nazivaju “showcase prije showcase-a”. Kao što je to činio mnogo puta do sada, oduševit će vas svojim istančanim odabirom glazbenika, a na vama je da se prepustite i uživate u nekim novim melodijama koje vam donose Yovann, Makonnen, Propeller Sky, Borben Dallas & His Filipino Cupids, IDEM…

indirekt festival

No, Indirekt nije samo glazbeni festival, on je poput savudrijskog svjetionika, dobri duh nezavisne scene koji osvjetljava put mladim umjetnicima, pružajući im priliku da zasjaju na velikoj sceni. Savršen primjer je Dunja Ercegović, koja je prije 10 godina sramežljivo stupila na pozornicu Indirekta kao Lovely Quinces, a danas se vraća kao Bad Daughter, višestruko nagrađivana umjetnica koja će vas ostaviti bez daha. Nevjerojatna je činjenica da će samo tjedan dana nakon nastupa u Umagu upravo ona otvoriti koncert Florence + the Machine u pulskoj Areni.

indirekt festival

Ivan Grobenski također dijeli slično glazbeno stasanje. Sjećate li se odličnog mladog benda Lolita koji je nastupao na prvom izdanju Indirekta? Sada ćete imati priliku čuti njegov najnoviji projekt i album Apocalipstick koji je lani pokorio regionalne top ljestvice  i upravo su ova dva primjera oličenje misije Indirekta. Uz već spomenute izvođače, ovogodišnje izdanje obogatit će neki od najintrigantnijih novih imena kao što su Nemeček, Sijenke, odličan DJ program uz BTBC, Andrea Ljekaj, Mrle x Yurina, domaća uzdanica Sandi Benolic te fenomenalni pulski kolektiv Music After Dinner, nadaleko poznat po izvanrednim nastupima na najposebnijim lokacijama, kojima ove godine dodaju i onu Indirekta.

Kao šlag na kraju, Pips, Chips & Videoclips, bend koji na Indirektu slavi 30 godina izlaska legendarnog albuma Shimpoo Pimpoo, a promovira novi čije ćete pjesme premijerno čuti upravo na Indirektu.

U prodaji su još uvijek grupne festivalske ulaznice, što znači da je potrebno četvero ljudi, od kojih jedan ulazi potpuno besplatno, a na vama je da odaberete sretnika. Festival nudi i All inclusive ulaznice koje sadržavaju dva noćenja, doručak i festivalsku ulaznicu po cijeni od 60 eura.  Više o pogodnostima na: ULAZNICE.

Indirekt će vas, kao i mnogo puta do sada oduševiti off programom. Uz glazbeni program, predviđen je umjetnički i književni program, izložbe, radionice, paneli, prodajni dio, pa sve do jutarnje joge, slackline-a, plesa na svili ili jednostavno chillanje na plaži. Ne propustite ovu priliku da osjetite toplinu, strast i intimnost koju samo Indirekt može pružiti. Vidimo se tamo!

Foto: promo