Nekonvencionalni trio iz Teksasa jedan je od trenutno najprepoznatljivijih rock bendova na svijetu, a iduće godine premijerno stiže na svoj prvi koncert u Zagrebu.

Khruangbin na tajlandskom jeziku znači “leti” ili “putuje”, a na glazbeno se putovanje otisnuo 2010. godine. Njegovu stalnu postavu od tada čine Laura Lee na bas gitari, Mark Speer na gitari i Donald “DJ” Johnson na bubnjevima.

Ono što čini Khruangbin jedinstvenim je njihov eklektični zvuk koji je teško svrstati u jedan žanr. Inspiraciju crpe iz različitih glazbenih tradicija, uključujući funk, soul, surf rock, dub, psychedeliju i glazbu Bliskog istoka. Njihova glazba često sadrži hipnotičke gitarske rifove, fluidne bas linije i suptilne ritmove bubnjeva.

Debi album benda, “The Universe Smiles Upon You,” objavljen je 2015. godine i odmah je privukao pažnju ljubitelja glazbe i kritičara. Album je bio prožet utjecajima tajlandske glazbe iz 60-ih i 70-ih godina. Nakon toga, Khruangbin je objavio niz uspješnih albuma, uključujući “Con Todo El Mundo” (2018) i “Mordechai” (2020). Njihova glazba je često opisivana kao idealna pozadinska glazba za vožnju ili opuštanje, ali istovremeno ima dovoljno kompleksnosti i dubine da privuče pažnju i kritičara.

Bend je također poznat po svojim energičnim i emotivnim koncertnim izvedbama. Njihov spoj različitih glazbenih utjecaja stvorio je vlastiti prepoznatljiv zvuk koji je prepoznat širom svijeta.

Na zagrebački stadion Šalata premijerno stižu 16. srpnja 2024. Prodaja ulaznica kreće u petak 1.12. u 10:00 po cijeni od 33 eura. Ulaznice su dostupne na prodajnim mjestima i u sustavu Eventima, te u Dirty Old Shopu, Rockmarku i Dallas Music Shopu Rijeka.

Foto: PR