Ono što je svojevrsni lajtmotiv Louise Hay jest taj da je život uistinu vrlo jednostavan: ono što dajemo, to nam se i vraća, a svaki trenutak života novi je početak

Život me voli bila je Louiseina tipična afirmacija. To je misao njezina srca koja najbolje predstavlja njezin život i rad. Na potpisivanjima svojih knjiga, gdje bi stotine ljudi stajale u redovima, Louise bi svaku knjigu marljivo potpisivala riječima Život te voli. Pisma, poruke, telefonske razgovore i razgovore preko Skypea uvijek je završavala riječima Život te voli.

Uvijek je to bio Život s velikim Ž, kao aluzija na Beskonačnu Inteligenciju koja djeluje u svemu. No Život me voli nije bila samo afirmacija. Tu je riječ o filozofiji temeljnog povjerenja koje nas potiče da povjerujemo kako Život, s velikim Ž, za nas želi samo naše najveće dobro i da što više volimo Život, to Život može više voljeti nas. Prvi korak na tom putu povjerenja jest spremnost da prihvatimo ljubav. Kad sebe više volimo, tada možemo istinski više voljeti i drugoga. Tako postajemo prisutnost ljubavi u svijetu – netko tko svim srcem tvrdi Ja volim Život i Život voli mene. Knjigu Vjeruj životu možete kupiti ovdje.

Flash!

Louise Hay, jedna od osnivačica pokreta samopomoći i začetnica ideje da pozitivnim stavom možemo promijeniti svoju stvarnost, već odavno je uočila važnost načina na koji razmišljamo. Svoju prvu knjigu o tome kako iscijeliti svoje tijelo objavila je 1976. godine, puno prije nego što je bilo popularno raspravljati o povezanosti duha i tijela. Njena je osobna filozofija proizašla iz njenog teškog djetinjstva. Louise Hay smatra da svakom svojom mišlju kreiramo vlastitu budućnost, a misao možemo u bilo kojem trenutku promijeniti. Louisine su knjige prevedene na više od 25 jezika i postale bestseleri u mnogim dijelovima svijeta.

Fotografija: Nine Kopfer, PR