Piazza Strozzi u Firenci jedan je od trgova s ​​velikim međunarodnim šarmom i predstavlja zanimljivo kulturno središte. S jedne strane trga nalazimo Palazzo Strozzi, s izložbama moderne i suvremene umjetnosti. Radi se o renesansnoj zgradi s prekrasnim unutarnjim dvorištem, također dostupnim za šetnju ili kavu u baru. Na suprotnom uglu trga nalazi se jedno posebno kino – Cinema Odeon Firenze.

Kino u Firenzi koje morate posjetiti – kino Odeon Firenze

Oduvijek su nam nezavisna kina imala posebno mjesto u srcu tako da i van Hrvatske tražimo upravo takva za idealnu filmsku večer.

Kino Odeon, prvo mjesto Firentinskog međunarodnog festivala Cinquanta Giorni, privlači međunarodnu publiku zahvaljujući projektu Odeon Original Sound. Nakon aperitiva u bistrou s otvorenom platformom, možete pogledati filmove iz cijelog svijeta kao na filmskim festivalima: zapravo, kino program nudi filmove na izvornom jeziku (uglavnom na engleskom) s talijanskim titlovima.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli Claudia Nuzzaci (@la.la.nuz)

Ovo kino ima bogatu i zanimljivu povijest. Stoljeće je prošlo od 14. prosinca 1922. godine kada su prvi put upaljena svjetla kina Odeon, tada Cinema Teatro Savoia. Od tada Odeon nikada nije izgubio središnje mjesto kao mjesto koje je sposobno okupiti velike nacionalne i međunarodne zvijezde, zabavu i kulturu, zabavu i refleksiju. Zahvaljujući dugom istraživačkom radu u javnim i privatnim arhivima na materijalima raznih vrsta – od kojih je većina u potpunosti neobjavljena – pripovijest počinje već u petnaestom stoljeću, kada je izgrađena Palazzo dello Strozzino, unutar koje je kino. Priča se isprepliće s događajima obitelji Germani, čiji je osnivač Giovanni kupio dvoranu 1936. i 1946. dao joj ime Odeon. Arhitektonsko i umjetničko remek-djelo kojim su upravljale tri generacije koje su presrele društvene i kulturne transformacije svoga vremena. Stotinu godina izuzetne povijesti, koja se danas obnavlja iskorištavajući slavnu prošlost i s povjerenjem gledajući u budućnost.

 

Pogledajte ovu objavu na Instagramu.

 

Objavu dijeli ania (@kurczanna)

Fotografije: Instagram, @giuntiodeon, @nausikaa.rahmati