Kemijski piling lica dubinski je tretman koji zaglađuje površinu kože. Pomaže u uklanjanju hiperpigmentacija i ožiljaka od akni

Kemijski piling lica jedna je od ključnih stavki za zdravu i lijepu kožu. No, dok neki pretjeruju, mnogi ga uopće ne primjenjuju. Kako znati kada je pravo vrijeme za ovaj tretman?

Kemijski piling lica: što je to?

Kemijski piling lica dubinski je tretman koji zaglađuje površinu kože. Za razliku od mehaničkog pilinga koji uklanja mrtve stanice s površine kože, kemijski piling prodire dublje i može se koristiti za liječenje specifičnih kožnih problema. U većini slučajeva, kisela otopina se nanosi na lice i ostavlja nekoliko minuta. U roku od nekoliko dana, gornji sloj kože će se oljuštiti (otuda i naziv), otkrivajući sjajniju, glatkiju, pomlađenu kožu ispod. Kemijski pilinzi za lice nude učinkovita rješenja za osobe koje imaju ožiljke od akni ili hiperpigmentacije.

Kada je vrijeme za piling

Evo nekoliko znakova koji pokazuju da vam je potreban ovaj tretman:

Primijetili ste tamne mrlje ili promjenu boje kože

Ovaj problem često se javlja kod osjetljivih osoba nakon sunčanja. Kemijski piling može pomoći u uklanjanju ili poboljšanju postojeće pigmentacije, čime se ujednačava cjelokupni ton kože.

Vaša koža je suha i gruba

Izgleda li vam ten bljeđi nego inače, koliko god hidratantnih seruma nanijeli? Uklanjanje nakupina mrtvih stanica kože može pomoći u poboljšanju stanja. Serumi neće dati željene rezultate ako je vaša koža začepljena mrtvim stanicama, uljem i prljavštinom. . Kemijski piling će sve to učinkovito ukloniti, a ujedno ima i pomlađujući učinak.

Vaša koža je masna i patite od akni

Ako spadate u ovu skupinu, od kemijskih pilinga možete imati velike koristi. Kada su pore začepljene uljem, stvara se idealno tlo za razmnožavanje bakterija koje uzrokuju akne. Nakon kemijskog pilinga mnogo bolje rezultate dat će preparati za masnu kožu i suzbijanje akni.

Kemijska njega lica: Imate ožiljke od akni

Kad akne nestanu, često ostavljaju ožiljke. Kada je u pitanju njihovo uklanjanje, bolje rezultate će dati kemijski piling od mehaničkog. To je zato što kemijski pilinzi potiču proizvodnju kolagena, koji može pomoći u popunjavanju ožiljaka.

Želite elastičniju kožu

Fine linije i bore počinju se stvarati kada koža počne proizvoditi manje kolagena, jednog od strukturnih proteina kože. Kemijski pilinzi jedan su od najučinkovitijih načina poticanja kože na proizvodnju više kolagena. Zauzvrat, to pomaže aktivnim sastojcima u proizvodima za njegu kože da prodru dublje i poboljšavaju ukupni tonus, čvrstoću i elastičnost kože.

Imate proširene pore

Kemijski pilinzi nisu dobri samo za akne i hiperpigmentacije, već mogu biti od pomoći i ako imate proširene pore. Budući da je ovaj tretman usmjeren na poticanje proizvodnje kolagena, pomoći će suziti pore.