Kada bismo trebali zamisliti bazen iz snova, onda bi to bio baš ovaj koji se nalazi u na jugu Francuske, u Provansi.

Ova čarobna zelena oaza s bazenom u koji želite odmah uskočiti, dio je veličanstvenog imanja Château de Sannes, osnovanog u Luberonu, brežuljkastom masivu u središnjem dijelu Provanse, udaljenom svega 50 minuta vožnje od . Marseillea. Sa svojih 88 hektara površine ovdje se nalazi nekoliko povijesnih kuća koje datiraju još iz 17. stoljeća, zatim vlastiti vinograd, farma maslina, lavande, tartufa, čineći ovo imanje gotovo nestvarno lijepim i savršeno uklopljenim u okolinu. Upravo ovdje, mnogi su parovi odlučili izreći sudbonosno da i zato je lokacija jedna od najljepših svjetskih lokacija za vjenčanja. Mnogo puta je poslužila kao ta savršena kulisa za romantični trenutak.

Imanje raspolaže s nekoliko kuća preuređenih za boravak od kojih je najimpresivnija staja s osam luksuznih soba. Na imanju se nalazi i kapelica, tako da gosti doista nemaju potrebe ići igdje drugdje jednom kada odluče proslaviti najljepše trenutke baš ovdje.

Cvjetnjaci, bazeni s vodom, uređene staze, „divlje“ šume, vrt u francuskom stilu, doline, livade, ribnjaci, vinove loze, polja maslina, vrtni zidovi prekriveni cvijećem i voćkama, od pažljivo porezanih do potpuno divljih… The Sannes vrt stvara ravnotežu između inteligencije i osjetila. A ova uzbudljiva poduzetnička avantura na raskrižju Provanse i doline Rhône započela je prije dvije godine. Ambicija vlasnika bila je istaknuti lokalnu baštinu, poštujući prirodu (vinariju su pretvorili u organsku poljoprivredu za berbu 2020.) u prekrasnoj regiji punoj povijesti. Također, proizvode i domaće maslinovo ulje te mirisna ulja i parfeme, a sve koristeći se biodinamičkim poljoprivrednim procesima.

„Od 2017. Pierre Gattaz nam je dao poticaj da duboko modificiramo našu praksu uzgoja i zaštite za našu lozu i našu zemlju. Sve što radimo uključuje razumijevanje i poštovanje ravnoteže između vinove loze, biljaka, drveća, tla i okoliša“ rekli su vlasnici imanja koji se trude u svim smjerovima održati ovo jedinstveno mjesto za opuštanje, odmor, uživanje u hrani i piću, jednom riječju za utjelovljenje riječi hedonizam u potpunosti.

chateau de sannes

Foto: www.chateaudesannes.fr