Čini se da je ova godina posvećena modnom velikanu Karl Lagerfeldu. To nam je već dala naslutiti jedna od najvećih, ako ne i najveća godišnja gala – naravno pričamo o Met Gali. Tema ovogodišnjeg Meta, kao što svi znaju bila je “In honor of Karl”, ili ti ga “U čast Karlu”.

A očigledno je tematika ove gale bila samo uvertira u još veću i raskošniju priču – otvaranje luksuznog hotela s pet zvjezdica koji će nositi ime modnog giganta.

“The Karl Lagerfeld Macau” hotel smješten je na glamuroznom teritoriju poluotoka Makao. A ovo će biti prvi i jedini hotel na svijetu koji je u cijelosti dizajnirao njemački modni dizajner. Svaki element u hotelu odiše njegovom esencijom, od ekstravagantnog dekora sobe i velikih instalacija, do detalja poput ogrtača i posteljine. 

The Karl Lagerfeld Macau hotel sadrži 271 sobu, a svaka soba prikazuje utjecaje klasičnog kineskog dizajna i suvremene zapadnjačke estetike: uzglavlja kreveta izrađena po narudžbi inspirirana su kineskim novčićima koji predstavljaju sreću, dok su porculanske vaze ručno izrađene u Jingdezhenu, a kružne pregrade za prostorije inspirirane su tradicionalnim kineskim mjesečevim vratima. 

U sklopu hotela je i restoran Mesa koji nudi gastronomske užitke nagrađivanog kuhara Joséa Avilleza; spektakularni Book Lounge koji će oduševiti ljubitelje knjiga s četiri tisuće knjiga, osim toga, ima i spa te wellness centar koji uključuje unutarnje i vanjske bazene, a sve je osmislio pokojni modni mogul. 

Uživanje u u “najobičnijoj sobi” hotela modnog velikana stajat će vas otprilike 1900 makaoške patake, ili nešto više od 212 eura. Ako se pak želite malo više počastiti i rezervirati suite, noćenja u tim ekskluzivnijim apartmanima stoje oko 515 eura.

Otvorenje, koje je zakazano za lipanj obilježit će se raskošno, a slavlje će, prema najavama, trajati više dana.

Foto: The Karl Lagerfeld