“Kapelski kresovi” je kultna serija koja prikazuje događaje u Gorskom kotaru i Primorju za vrijeme ustanka protiv talijanskog okupatora u Drugom svjetskom ratu. Glumačku ekipu činilo je više od dvjesto glumaca. Nadi Gaćešić i Žarku Radiću bile su to prve velike uloge za koje su 1976. na festivalu u Nišu proglašeni glumačkim parom godine!

Kapelski kresovi

No, ono što je posebno kod ove serije sada jest da će se u Lokvarskom jezeru koje je zbog remonta ispražnjeno, među ostacima nekadašnjeg naselja, kuća, mostova i pilane prikazati legendarna epizoda serije Kapelski Kresovi u čast Zdenku Jelčiću, dobitniku Cinehill Motovun Film Festival nagrade 50. godina, 25. srpnja u 21 sat, u kupalištu Stari motel.

Zdenko Jelčić

Zdenko Jelčić je sinonim za legendarnog komandanta Ljubu iz te kultne jugoslavenske serije koja je zauvijek obilježila našu novu CINEHILL lokaciju na brdu Petehovac gdje festivalu potporu pruža Turistička zajednica Gorskog kotara.

U vrijeme emitiranja navodno je praznila ulice, dok je komandant Ljubo s malih ekrana mamio uzdahe diljem Jugoslavije. Brojni Gorani u seriji su statirali i sudjelovali na razne druge načine, a to razdoblje i dalje nose u živom sjećanju. A sada ćemo kultnu epizodu gledati ni manje ni više nego kod isušenog Lokvarskog jezera!

Fotografije: Motovun Film Festival, still iz serije