Posljednja lokacija koja nas je oduševila je jedna u Međimurju. Ova “zen wellness oaza mira i pozitive” kuća nam se čini kao jedna prava nezaobilazna punionica energije, a iza nje stoje Nikolina i Zlatko Novinić. Ime joj je Međimurski ceker

“Splet okolnosti uslijed kojih smo kupili zapuštenu kuću na Klarinom bregu i stvorili Međimurski ceker zaista je nevjerojatan i s odmakom od devet godina možemo reći da smo bili na pravom mjestu u pravo vrijeme, s vizijom koju i danas puni energije realiziramo.” kaže nam Nikolina o počecima ovog divnog mjesta koji na Bookingu drži čistu desetku. “Neopterećenost kojom smo 2012. godine kupili staru kuću, današnji Međimurski ceker, meni je omogućila da pronađem svoj životni poziv, a sve nakon toga nadograđuje se vrlo jednostavno i prirodno. Uvijek ističemo kako je kuća kupila nas, a ne mi nju. Bila je to ljubav na prvi pogled, nalazila se u blizini moje obiteljske vikendice i zračila je neopisivo kreativnom energijom, doslovce nas je prizvala.” kaže nam Nikolina stavljajući jedan široki osmijeh umjesto točke. “Uživali smo renovirajući ju 3 godine i nakon prvih gostiju znala sam da je to to… moja poslovna budućnost leži u turizmu.” 

No, kako kaže, zalogaj koji su odlučili zagristi bio je financijski zahtjevan, te vrijednosti koje komuniciraju traže od njih stalna ulaganje u kvalitetu sadržaja i brigu o svakom detalju priče o “Cekeru”. Jer prije svega, smatraju da je biti domaćin kuće za odmor velika čast. “Život je danas izazovan i pun stresnih situacija, a mi ljudima pružamo odmak od užurbanog načina života, potičemo ih na brigu o sebi i omogućavamo im da stvore nezaboravne uspomene s kojima se lakše vratiti u stresnu svakodnevicu. Posao i obiteljski život svakodnevno nam se isprepliću jer priča koju gradimo s “Cekerom” smo zapravo mi i naš životni stil.”

Prve goste su primili 2015. godine, tijekom Nikolinine prve trudnoće, a kako je njihova iznajmljivačka priča brzo rasla, odlučili su život u Zagrebu zamijeniti mnogo mirnijim u Međimurju. Danas s njima goste dočekuju i njihove dvije djevojčice koje već razumiju da “nakon što lijepo uredimo kuću i dvorište uvijek dođu neki novi nasmijani ljudi koji se jako vesele boravku na Klarinom bregu, što onda i njih veseli.” smije se Nikolina te dodaje kako otpočetka njeguju dvije vrijednosti u odnosu s gostima, a to su iskrenost i dosljednost. “Svi oni znaju da se dajemo svim srcem i to su vrlo brzo počeli nagrađivati. Zbog toga nam se mnogi od njih vole vraćati, a danas velik dio rezervacija stiže upravo putem usmenih preporuka. Druga stvar koja nosi faktor iznenađenja jest to što nismo kuću uređivali po principu “ključ u ruke”, već sadržaje nadograđujemo na temelju potreba naših gostiju. Svaki novi dolazak garancija je da će ih dočekati bolje i više. Tako rastemo s njima i to im pruža atmosferu doma izvan doma. Uspjeh je uvijek sinergija više faktora, a u “Cekeru” je to pristup uređenju i pripremi objekta za goste na isti način kako bi ga pripremali i za svoju obitelj, s maksimalnom posvećenošću. Gosti to prepoznaju i cijene.”

Zbog toga su i dobitnici Booking Traveller Review Award s maksimalnom ocjenom 10 od 10, pet godina zaredom, a Nikolina je čak i 2017. proglašena najboljim privatnim iznajmljivačem Međimurske županije! “Specifičnost kuće je i njezina lokacija; okruženi smo šumom i netaknutom prirodom, do nas se dolazi poljskim putem. Želja nam je maksimalno zadržati intimu lokacije i sinergiju s prirodom koja mnogo znači i gostima, ali i srnama i ostalim životinjama koje vole vrijeme provoditi na našem imanju. Priču smo razvijali tako da dolazak u Ceker gostima zaista bude odmor za dušu i tijelo.” 

Uz nezaobilaznu važnost okruženosti mirom, zelenilom i tišinom, moramo primijetiti da za potpuni zen ne odmažu hedonistički detalji kuće poput bazena s pogledom ili saune. Inače, kuća s okućnicom proteže se na 160 kvadrata, nalazi se svega 1,5 km od toplica Sveti Martin, te se sastoji od dvije spavaće sobe. dnevnog boravka, kupaonice, kuhinje, vanjskog roštilja i terase za sunčanje.

Dok Zlatko još uvijek radi kao brand manager, Nikolina je vrlo brzo shvatila da će se potpuno posvetiti turizmu. Osim što obnaša funkciju voditeljice marketinga u jednoj čakovečkoj kreativnoj agenciji, ujedno se bavi savjetovanjem i edukacijama poduzetnika u turizmu te marketingom i brendiranjem u turizmu. Međutim, čini se da ni to nije bilo dovoljno za zadovoljiti njihove kreativne apetite pa su nedavno ovi simpatični supružnici otvorili i vlastiti OPG kako bi postojeće vinograde i voćnjake pretočili u nove proizvode za njihove goste, kroz ekološku odnosno biodinamičku proizvodnju.

“Međimurje posljednjih godina jako turistički raste, prepoznaju nas i strani, a i domaći gosti, a stranci nam uvijek tepaju da smo Toskana u malom; imamo čistu prirodu i predivan krajolik, a enogastronomska scena svake godine letvicu postavlja sve više. Danas se u Međimurju može fantastično jesti, a vina su sve prepoznatljivija i zavodljivija. Dobitnici  smo prestižnih nagrada za razvoj održive destinacije, najviše Decantera u Hrvatskoj 2020. godine, dio smo prekograničnog Rezervata biosfere Mura- Drava- Dunav proglašenog od UNESCA, dom Rudolfa Steinera, idealna destinacija za aktivni odmor i adrenalinske aktivnosti, vrlo blizu granice sa Slovenijom, Austrijom i Mađarskom što opet otvara mnoge mogućnosti, oduvijek smo poznati po uređenosti vrtova i okućnica, a Međimurci su jako dobri domaćini i uvijek se potrude da se pozdravite uz toplo srce i pun želudac.” kaže nam Nikolina jednu veliku istinu, dodavši još veću “Razloga za dolazak, ali i povratak ima i više nego dovoljno!”

Što reći osim – vidimo se u Međimurju!

Više možete saznati na njihovoj web stranici, Instagram ili Facebook profilu.