Svoya je novi modni brand koji donosi slobodu stilskog izražavanja i kreiranja modnog karaktera

U želji za donošenjem svježine i inovativnosti na hrvatsku modnu scenu, osvanuo je brand Svoya iza kojeg stoji novopečena dizajnerica Lea Horvat. Kako za nju moda predstavlja najbolji oblik kreativnog stvaranja, odlučila je druge djevojke potaknuti na oslobađanje svog stilskog kapaciteta kojeg nerijetko drže zatomljenim izgubljene u moru brze mode. Svoya utjelovljuje elemente slow fashion pristupa poput održivosti, ručne izrade te upotrebe prirodnih materijala. Osim samog proizvodnog procesa koji se potpuno odvija u Hrvatskoj posebnost branda čini i personalizirani pristup kupcima koji im omogućava prilagodbu naručenog komada upravo po njihovoj mjeri.

Specifičnost dizajnerskog stvaranja očituje se već i u prvoj kolekciji za sezonu jesen / zima koja je stvorena kao svojevrsna dekonstrukcija klasičnoj kapsula kolekciji. Naime, dok je u samoj definiciji kapsula kolekcije fokus stavljen na bazične i essential komade, Svoya naglasak prebacuje na statement komade.

Time je dizajnerica željela kreirati odjevni komad koji će u ormarima žena postati evergreen. a da pritom nije riječ o jednostavnim siluetama i krojevima. Samim time glavni nosioc ove kolekcije je bustier top s ekstenzijom rukava na jedno rame koji omogućava jedinstveno nošenje kroz moment prilagodbe. „Posebnost ovakvog modela daje mogućnost da u svakodnevno oblačenje unesemo dašak slobode stilske igre i stvorimo više načina nosivosti sa samo jednim komadom“ – ističe Lea.

Kreativno vodstvo i fotografije kampanje potpisuje mladi fotograf Luka Lajić, a kao popratni sadržaj kolekcije kreiran je video iza kojeg stoji perspektivna studentica filmske produkcije Vida Žagar. Video možete pogledati na ovom linku. Ulogu modela nosi Dea Cesar (Talia Models), a za make up je zaslužna Nika Žlof (Makeupadvocate).

Više o brandu saznajte posjetom web stranice www.svoyaofficial.com na kojoj možete i naručiti svoj komad dok za sve nove aktualnosti pratite Facebook stranicu i Instagram profil – @svoyaofficial.