Ako želite dugu i bujnu kosu, niste jedini. Otkrivamo vam kako ubrzati rast kose jednostavnim savjetima koji stvarno djeluju. Ono što trebate znati je da je rast kose dug proces i da ćete se morati naoružati strpljenjem. Zapravo, ne treba vam puno više od onoga što već radite, ali to trebate činiti redovito i na pravi način.

Minimalno skraćivanje kose

Sigurni smo da ste ovo pročitali bezbroj puta, ali zaista, redovito šišanje može pomoći. Pod utjecajem sredstava za oblikovanje kose, stresa i vanjskih utjecaja vrhovi kose postaju ispucani. Ovi ispucali vrhovi brzo postaju sve brojniji, stoga nemojte predugo čekati između šišanja jer ćete inače morati odrezati veću duljinu. Kako bi vaša kosa bila zdrava, frizeri preporučuju da se šišate barem tri puta godišnje.

Njega tjemena

Stručnjaci kažu da iz godine u godinu tjeme postaje sve suše, zbog čega kosa raste sporije, a vlasi postaju sve slabije. Kako biste to spriječili, potrebno je redovito njegovati ne samo kosu, već i vlasište. Jednostavno nanesite nekoliko puta mjesečno ulje ili serum za njegu prije pranja i ostavite da djeluje neko vrijeme. Ne brinite, kosa vam se neće mastiti. Čak naprotiv, i masna kosa voli ulja koja smanjuju lučenje sebuma koji uzrokuje mašćenje.

Tjedni tretman kose

Barem jednom tjedno dubinski hidratizirajte kosu paketom tretmana ili njege. Što je kosa duža, to je izloženija oštećenjima. Također upija više prirodnih ulja koja ju održavaju mekom, sjajnom i glatkom. Gornji sloj kose i vrhovi su najtanji i te su dlake vrlo lomljive. Zato im treba posvetiti više pažnje tijekom njege, ali i zaštititi ih od vanjskih utjecaja i sredstava za oblikovanje.

Kako ubrzati rast kose čišćenjem?

Da bi tjeme bilo stvarno čisto, potrebno ga je dubinski očistiti barem jednom mjesečno. Proizvodi za njegu i oblikovanje bogati su uljima i silikonima koji se teško ispiru s kose. Zbog toga mogu blokirati pore i usporiti rast. Frizeri savjetuju korištenje pilinga za tjeme ili šampona za dubinsko pranje kose uz masažu vlasišta. Pokušajte mu posvetiti barem minutu-dvije kako biste povećali protok krvi i potaknuli rast kose.

Kako ubrzati rast kose uz pomoć prehrane?

Biotin je najvažniji kada je u pitanju njega kose, ali i rast i gubitak kose. Stoga se preporučuje da ga redovito konzumirate, kako kroz hranu tako i kroz suplemente. Namirnice koje su bogate biotinom uključuju žumanjke, mahunarke, orašaste plodove, slatki krumpir, gljive, banane, brokulu, kvasac i avokado.

Foto: Pexels