Brojni uzroci starenja kože, određeni prvenstveno našom genetikom i hormonima, su u potpunosti prirodni i neizbježni. No ipak postoje vanjski čimbenici koji mogu uzrokovati prerano starene kože bez da smo toga svjesni. U nastavku vam otkrivamo čimbenike koji uzrokuju preuranjeno starenje kože te načine djelovanja za zdravu i blistavu kožu prirodne ljepote u svakoj dobi.

  1. Preskočite prekomjerno izlaganje suncu

Prekomjerno izlaganje suncu, uz neprikladnu ili nedovoljnu zaštitu od sunca, uzrokuje više od 80% preranog starenja kože. UVA i UVB zrake uzrokuju otpuštanje slobodnih radikala u tijelu – proces poznat kao oksidativni stres. Slobodni radikali oštećuju stanice kože i ubrzavaju fotostarenje. Koža se štiti tamnjenjem i zadebljivanjem epiderme, no zaštita koju te mjere mogu ponuditi je ograničena. Ta granica ovisi od osobe do osobe i, jednom kada se dosegne, rezultira trajnim oštećenjem kože i ubrzavanjem vidljivih znakova starenja: bore, gubitak volumena, gubitak elastičnosti, duboke bore. Ne zaboravite uključiti odgovarajući SPF proizvod u dnevnu rutinu njege kože.

      2. Moć prirode briše godine s lica

Uravnotežena prehrana bogata svježim voćem i povrćem dobar je izvor antioksidansa koji neutraliziraju slobodne radikale. Promjena prehrane koja podrazumijeva više namirnica poput potočarke, borovnica, špinata i avokada može pomoći u smanjivanju oksidativnog stresa i spriječiti prerano starenje. Zdrava prehrana također može usporiti proces općenitog starenja kože.

       3. Zaštitite kožu od zagađenja

Kemikalije i nikotin u cigaretama aktiviraju oksidativni stres kao i onečišćenje. Prestanak pušenja ključan je dio cjelovitog pristupa u odgađanju općeg starenja kože. Osim toga, zagađenje zraka, često u mnogim gradovima, potiče stvaranje slobodnih radikala i pogoršava učinke izlaganja suncu, ubrzavajući oksidativni stres. Dnevna njega sa SPF-om pomoći će u usporavanju tog procesa.

Anti-age njega za žene u svakoj generaciji

S više od 100 godina iskustva, stručnjak za dermokozmetiku Eucerin prepoznaje želju i potrebu za zdravom, lijepom i njegovanom kožom svih generacija, posebice žena koje povezuje iz generacije u generaciju pružanjem odgovarajuće njege kako za mladu tako i za zrelu kožu. Koža se s vremenom mijenja, a uz odgovarajuću njegu svaka žena, od unuke do bake, može se osjećati sjajno u svojoj koži i zablistati svojom prirodnom ljepotom. Potpuna Eucerin Hyaluron-Filler rutina – anti-age njega br. 1 u hrvatskim ljekarnama* – pomaže u održavanju prirodne ljepote u svakoj generaciji.

3 jedinstvene anti-age linije

Hyaluron-Filler

Eucerin Hyaluron-Filler njega sadrži jedinstvene preparate koji se mogu koristiti od prvog dana anti-age rutine pa kroz sve generacije. Anti-age njega s 3x Hyal-Effectom posebno je formulirana za pružanje trostrukog učinka protiv starenja kako bi smanjila prve vidljive znakove starenja, ali i duboke bore.

Hyaluron-Filler + Volume-Lift

Suzbija gubitak volumena i čvrstoće kože. Anti-age njega koja ispunjava duboke bore i redefinira konture lica. Jedinstvena formula klinički i dermatološki dokazano djeluje na specifične slojeve kože u kojima dolazi do gubitka volumena.

Hyaluron-Filler + Elasticity

Gubitak elastičnosti uz produbljivanje bora glavni je problem s kojim se susreću žene sa zrelom kožom. Eucerin Hyaluron-Filler + Elasticity njega s aktivnim sastojcima, prilagođenima zreloj koži, posebno je razvijena kako bi se suprotstavila tome. Ispunjava duboke bore i poboljšava elastičnost kože.

*Izvor: IQVIA Hrvatska-prema vrijednosnoj i komadnoj prodaji iz veledrogerije u hrvatske ljekarne 2020. i 2021. godine / tržište dermokozmetike u kategoriji njege protiv starenja kože.