Lijepe i pune usne jedan su od beauty imperativa, a iako je danas povećanje usana raznim metodama dostupnije nego ikad, mi ipak glasamo za trikove sa šminkom koji su se pokazali jako dobrim.

Naime, s pravim tehnikama, olovka za usne može vam pomoći da stvorite iluziju punijih, većih usana bez potrebe za precrtavanjem prirodnog oblika. Stoga, zanima li vas kako, u nastavku otkrijte jednostavne korake.

Priprema usana

Prvi korak, prije nego što počnete koristiti olovku, uključuje pripremu usana i to pilingom. Naime, kako bi šminka izgledala dobro, usne je potrebno hidrirati i nahraniti, a to možete učiniti s nekim od kupovnih pilinga ili pak napraviti svoju mješavinu od meda i soli. Nakon pilinga, nanesite nježan balzam i ostavite nekoliko minuta da se upije.

Odabir olovke i tehnika iscrtavanja

Nakon hidracije, ključan segment za vizualno povećanje usnica jest odabir prave olovke. Trik je u tome da trebate odabrati boju koja je slična prirodnoj boji vaših usana, ali tamnija za dvije nijanse. Također, preporučujemo da olovka teksturom bude što kremastija kako bi se lako nanosila.

Nakon što ste odabrali svoju nijansu, vrijeme je za iscrtavanje. Počnite s Kupidovim lukom, crtajući slovo “X” na gornjoj usni, a zatim krenite s konturiranjem, odnosno lagano iscrtajte vanjski rub držeći se prirodnog oblika. Nakon što ste nacrtali vanjske linije, nježno sjenčajte unutarnje dijelove usana olovkom jer će taj korak kreirati bazu za ruž i pomoći u stvaranju dubine. Kao posljednji korak prije ruža, na sredinu usana nanesite malo korektora i nježno utapkajte prstima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Kiara Nelson (@kiaranelsson)

Vrijeme je za nanošenje ruža

Nakon što ste definirali usne olovkom, nanesite ruž koji mora biti nijansu do dvije svjetliji od same olovke kojom ste obrubili usne. Za preciznu aplikaciju i dobro blendanje koristite kist, a možete se poslužiti i prstima.

Dodajte sjajilo

Iako usne možete ostaviti i samo s ružem, predlažemo da ipak sve pređete sjajilom koje će usnama dati dodatnu punoću. Naime, na tržištu postoje razne formule za dodatan plump efekt, kao i opcije s neodoljivim šljokicama koje se presijavaju te samim time dodatno naglašavaju punoću.

Foto: Instagram/@matildadjerf