Da, ponovno je došlo to vrijeme. Retrogradni Merkur nastupa od 16. veljače do 9. ožujka – budite spremni!

Htjeli ili ne htjeli priznati, retrogradni Merkur nosi svoje utjecaje. Tih dana nešto smo nervozniji, nespretniji, a i često podložniji čudnim i neočekivanim događanjima. Prvi retrogradni Merkur ove godine stiže nam 16. veljače, taman nakon romantičnog Valentinova. Evo što činiti kako bi lakše izdržali do 9. ožujka, kada sve prestaje.

Naravno ovo ovisi od znaka do znaka, no postoji nekoliko zlatnih pravila. Jedno od njih svakako je ‘bez naglih pokreta’. Kada traje retrogradni Merkur bolje je pritajiti se, ne reagirati na provokacije i općenito se pokušati suzdržati i povući. Nakon 9. ožujka i dalje stižete svime reći ‘što ih ide’. Osim toga, dobro je vrijeme da se vratite nekim dobrim rutinama i da se ponovno posvetite sebi. Platite tu članarinu u teretani ili otiđite na koji ekstra sat yoge. To će vam pomoći da ostanete pribrani i olakšate svoju nervozu.

Probajte se i suzdržati od kupovine, osobito one hirovite. Ono što kupute za vrijeme retrogradnog Merkura mogli biste ubrzo poželjeti i vratiti. Radije posegnite za nekim komadima koje dugo niste nosili i njima osvježite styling ili posudite od prijateljice haljinu za izlazak. Možete vi to, retrogradni Merkur s nama je samo tri tjedna. Ok, sada kada smo to i izgovorili naglas, možda se i ne čini tako jednostavno.

Još jedan savjet je taj da prestanete tražiti pažnju od ljudi koji vam je ne daju samoinicijativno. Znate onu prijateljicu koja nikada ne stiže na kavu? Ili frajera koji se javlja samo kada njemu odgovara? Vrijeme je da ih stavite ‘na klupu’. Prerežite takve odnose i stavite točku na i. Imat ćete puno više slobodnog vremena za ono što vas uistinu veseli. Sretno!

Foto: Unsplash