Drevna kineska masaža lica doslovce može transformirati vaše lice, imamo nekoliko argumenata za to.

Što kažete da skupi ‘facial’ u nekom od kozmetičkih salona zamijenite s onim u vašoj kućnoj radinosti. Tj. da se posvetite masaži lica koja će vam donijeti niz benefita, ne samo po pitanju izgleda već i vašeg zdravlja. O gua sha masaži puno se pisalo, kao i o jade rolerima i quartz kamenima, no jeste li ikad baš detaljno pročitali zašto je ona tako dobra za vašu kožu? Ako ne, donosimo vam detalje.

Za početak gua sha je stigla iz drevnog kineskog rituala u kojem se detoksiciralo tijelo, koristilo se drvo, a masaža za detoks izvodila se pritiskom na leđa, ramena i ruke. Gua sha za lice s iscjeljujućim materijalima je moderna i trendi verzija koja je ipak nešto prilagođenija našem vremenu, uz to manje je intezivna i bolna. Ono što se događa pri izvođenju gua sha masaže je nekoliko stvari.

Prvenstveno, ako masažu izvodite pravilno (zato se dobro educirajte prije), potičete cirkulaciju, potičete rad limfe, tonirate kožu jer ovim pokretima direktno utječete na muskulaturu koja je ispod površine kože. Važni je da pri korištenju koristite malu količinu ulja kako kožu ne bi previše rastezali, ali opet ne previše da kamen ne klizi samo po njoj.

Znači, gua sha masažom lica i vrata, ako koristite prave pokrete i pritisak, trigerirate krvožilni sustav, kao i limfni sistem. Ono što se događa je to da krv počinje brže kolati tkivom te kako je svježa krv bogata kisikom na pospješuje kvalitetu i izgled vaše kože. Limfa, za razliku od srca, nema svoju pumpu, tako da ju je potrebno pokrenuti, a gua sha čini i to. Kada se pokrene limfa dobivate na smanjenju otečenosti lica, akni i upala, a koža počne brže oporavljati.

Gua sha odlična je jer dopire do mišića ispod površine kože, a osim toga reaksira lice i cijelu vilicu koji kroz dan, zbog stresa i količine posla, nesvjesno stišćete i nanosite si više štete no koristi.

U galeriji smo pripremili gua sha alate tako da s ovom super wellness navikom možete krenuti čim prije!