Unazad nekoliko godina rijedak, a u kontekstu Hrvatske i klasičnog zaposlenja nezamisliv, remote način rada danas je postao najnormalnija stvar. Zaposlenici, a i poslodavci, u većini slučajeva potaknuti pandemijom koronavirusa, shvatili su da određena zanimanja jednostavno mogu jako dobro funkcionirati i izvan uredskih okvira. Stepenica više jesu digitalni nomadi koji svakih nekoliko mjeseci mijenjaju grad u kojemu borave.

Kojoj god varijanti vi pripadate, dobro je znati da Zagreb krije velik broj sjajnih kafića u kojima je je moguće raditi u miru. Stoga, kad vam dosadi udobnost vlastitog doma i poželite popiti kavicu uz posao, posjetite neku od lokacija koje izdvajamo u nastavku!

Cogito Coffee at Urania

Adresa: Trg Eugena Kvaternika 3/3

Cogito ima nekoliko lokacija u Zagrebu, a iako je svaka super opcija za remote rad, Cogito pri Uraniji ipak se izdvaja. Ugodno mjesto smješteno u dvorišnom prostoru zgrade pruža mir i tišinu, ponuda je klasično sjajna pa možete uživati u specialty kavi i laganim snackovima, a dostupan je i veći stol sa svim potrebnim strujnim priključcima.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Cogito Coffee (@cogitocoffeeroasters)

Sherlock Bar

Adresa: Melengradska 1

Ovo šarmantno trešnjevačko mjesto mnogima je omiljena stavica za kavu, čaj ili večernje druženje uz piće. Samo uređenje je vrlo zanimljivo i drukčije, pazi se na svaki detalj, a unutrašnjost nudi skrivene kutke koji su izvrsni za obavljanje posla. Iako Sherlock možda ne pada na pamet kao jedna od popularnih lokacija za remote rad, dođite jednom i razuvjerite se.

Lemon Market

Adresa: Orljavička 3

Ovaj živopisni kafić vrlo brzo postao je omiljena zelena oaza za sve one koji žele uživati u miru. Prostrana terasa skrivena od pogleda prolaznika, omogućava rad uz ispijanje najdražih napitaka, a jednako je dobro i u unutrašnjosti. Međutim, imajte na umu da je unutrašnji dio dosta manji pa je moguće da ne bude mjesta. Ipak, budući da su pred nama sve topliji dani, napunite laptop i dio posla napravite na divnoj terasi okruženi cosy detaljima.

Dežman bar

Adresa: Dežmanova 3

Živite li u samom centru grada ili vas put nanese ondje, Dežman bar je nepogrešivo odredište. U centru, ali skriveno od gradske vreve, ovo mirno mjesto osvaja estetičnim uređenjem i ugodnom terasom. Samim time, idealano je za rad, poslovne sastanke i slično.

Regular.Bar

Adresa: Ilica 65

Regular.Bar još je jedno odlično mjesto koje se nalazi u centru Zagreba. Preko tjedna nema previše gužve, a tijekom toplijih dana i simpatična terasa dobar je odabir za rad. Odlučite li ovdje obaviti dio posla, budite sigurni da ćete sresti mnoge poznanike jer je riječ o vrlo popularnoj lokaciji remote radnika.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Regular.Bar (@regular.bar)

Caffe 505

Adresa: Ul. Miroslava Milića 4

Na zapadnom dijelu grada sjajno mjesto za remote rad je Caffe 505, a sve zato što ima poseban dio namijenjen upravo poslu. Izdvojeni stol sa svim priključcima odlična je opcija koju svakako uzmite u obzir gravitirate li ovom dijelu grada. Također, uživajte i u ukusnoj kavi ili matchi te slatkim zalogajima.

Quahwa

Adresa: Teslina 9/1

Po mnogima mjesto s najukusnijom specialty kavom u gradu krije pravi mali hidden gem dio na katu. Naime, na gornjem dijelu lokala nalaze se prostrane fotelje te stil uređenja u kojem ćete se osjećati kao u dnevnom boravku, a dostupna je i posebna prostorija s internetom.

Très Chic café

Adresa: Vlaška 101

Ovo je jedno od najposebnije uređenih mjesta u gradu, pa ako još uvijek niste bili, svakako požurite. Također, udobni stolci i naslonjači, urbana ekipa i dobra atmosfera, dovoljni su razlozi da barem jednom tjedno svoj ured preselite u Vlašku 101.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Très Chic café (@tres.chic.cafe)

Egoist bar

Adresa: Pakoštanska 5

Egoist bar na Jarunu osvaja interijerom i ponudom, ali i atmosferom koja je preko tjedna idealna za obavljanje poslovnih obveza. Lagani šušur kako ne bismo imali dojam da smo sami baš je ono što nam treba, a opet ostavlja dovoljno prostora za koncentraciju i posvećenost poslu.

Hub Cooltura Pub

Adresa: Rapska 20

Još jedno mjesto čiji je interijer poseban i unikatan, ali i prostran. Vikendom i navečer je gužva, ali zato ćete tijekom dana lako uloviti mjesto, a mi glasamo za neko u udobnim naslonjačima. Isto tako, ponuda pića je zanimljiva i drukčija, stoga ćete bez problema spojiti ugodno s korisnim.

Foto: Unsplash, Instagram